Ledige skal rense mursten fra sygehuset

Hørsholm Kommune indleder nyt beskæftigelsesprojekt for unge i nyttejob

Af
Morten Timm

Morten Timm

Flere tusinde mursten fra den ældste af sygehusets nedrevne bygninger skal genbruges, men før de kan det, skal de renses for mørtel.
Et arbejde som Hørsholm Kommune nu går nye veje for at få klaret.
De ledige i nyttejob-funktionen sættes nemlig til at udføre opgaven, og det skal rent praktisk foregå på Hørsholm Materielgård.
Bag idéen står Allan Ludvigsen, centerchef for arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, og han oplyser, at rensningen af murstenene bliver en supplerende opgave blandt de øvrige opgaver, de ledige bliver sat til. Såsom fjernelse af graffiti og bjørneklo.
“Tanken er, at borgerne skal løse forskellige opgaver, og jeg synes, at det er en god tanke, at borgerne i nyttejob-funktion bidrager til noget, som bliver forankret til eftertiden i det nye byggeri på sygehusgrunden,” siger Allan Ludvigsen.

Opgaven skaber værdi

Forslaget er ikke politisk behandlet, men besluttet administrativt og efterfølgende givet som en orientering til det politiske niveau.
“Vi har haft møder med de faglige organisationer, og de har accepteret, at vi løser opgaven på den måde,” tilføjer kommunens arbejdsmarkedschef.
“Jeg mener, at det er en opgave, som skaber værdi og nytte for byen, og for de ledige er der samtidig en charmerende mening at være med til noget, der kan kobles til en ny bydel og stå for eftertiden,” understreger Allan Ludvigsen.

3F: Et anderledes nyttejob

Hos 3F i Nordsjælland får projektet ikke umiddelbart alarmklokkerne til at ringe hos faglig sekretær Torben Christensen.
“Nyttejob-ordningen er jo ikke noget, der er groet i 3Fs have, og i Hørsholm er det da en anderledes måde at at bruge nyttejob-funktionen på, men den indeholder mangfoldighed, og der vil være nok andre eksempler, hvor vi vil rynke panden mere,” siger Torben Christensen.
Han vurderer ikke, at opgaven med at rense mursten ikke er noget, hvor man tager arbejde fra andre. Ikke mindst i betragtning af de gamle mursten, som jo kun skal indgå som en form for udsmykning.
“Men det er vigtigt for os, at det bliver gjort arbejdsmiljømæssigt forsvarligt, og det vil der blive holdt øje,” bebuder 3Fs faglige sekretær.
Der er 8-12 ledige tilknyttet nyttejob-funktionen i Hørsholm Kommune, og det er typisk unge uddannelsesparate personer, der afventer at komme i gang med deres studier og i den mellemliggende periode modtager kontanthjælp.
Hørsholm Kommune har fået en to-årig dispensation fra rimelighedskravet ved nyttejob-ordningen, der betyder, at de frem til april 2019 kan have otte nyttejobbere tilknyttet Materielgården, hvor der er 24 ordinære jobs.
Hvad mener du om at sætte kontanthjælpsmodtagere til at rense mursten? Hvis du mener noget, kan du deltage i debatten på Ugebladets Facebook-side. Se linket nedenunder.

null

Publiceret 09 May 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV