Lyden kostede formandsposten

Flertal i Hørsholm Musikforening vil give lyden i Trommen en chance

Af
Fred Jacobsen

En langvarig strid, om kulturhus Trommen kan bruges til klassisk musik, har nu medvirket til, at Hørsholm Musikforenings formand gennem 41 år, Svend Erik Jensen, har trukket sig .
På foreningens seneste generalforsamling stemte et stort flertal imod et forslag fra den nu tidligere formand om at lukke ned for foreningen midlertidigt, fordi der ikke ville være penge til at gennemføre koncerter i Hørsholm Kirke.
Et flertal på 38 af 44 fremmødte mente dog, at man igen skal lave koncerter i Trommen og prøve af, om ombygningen til fleksible sale nu også har forringet lyden i forbindelse med klassisk musik så meget, som nogle har kritiseret.
Allerede før generalforsamlingen havde Erik Jensen besluttet sig for at trække sig. Og han siger, at uenighed i bestyrelsen lyden har medvirket til det.
“Det er unødvendigt at prøve Trommen af. Jeg vil ikke høre klassisk musik i Trommen,” siger Svend Erik Jensen til Ugebladet.
Han bygger sin modstand på ekspertudtalelser fra adskillige kendte musikere, blandt andet fløjtenisten Michala Petri og dirigenten Michael Schønwandt -, som har vendt tommelfingeren nedad i forhold til lydkvaliteten.
“Hvorfor undersøge det? Jeg stoler på de folk, der har forstand på det,” understreger han.
Det var blandt andet Svend Erik Jensens modstand mod at bruge salen til klassisk musik, der fik ham til at sende en ansøgning til Sport-, fritid- og kulturudvalget om tilskud på 59.000 kroner.

Flygelleje til 42.000 kroner

Nogle af pengene, 42.000 kroner, skulle ifølge ansøgningen bruges til leje af et flygel til tre koncerter i Hørsholm Kirke, fordi han ikke har tillid til i Trommens lyd, selv om der så sent som i 2014, blandt andet efter ønske fra Hørsholm Musikforening, blev indkøbt et fabriksnyt Steinway-flygel til 900.000 kroner.
Udvalget sagde nej, og det forstår bestyrelsesmedlem Gunnar Wallewik godt.
Han er del af det flertal i både bestyrelse og generalforsamling, der er parat til at prøve Trommen af.
“ Jeg synes, at vi skal give det en chance og håber så, at det giver mening,” siger Gunnar Wallewik til Ugebladet.
For ham er det vigtige, at den klassiske kammermusik bevares.
“Det skal jo ikke være rock og pop det hele,” mener Wallewik, som i øvrigt er stor beundrer af Svend Erik Jensens indsats for den klassiske musik.
“Jeg har stor respekt for hans arbejde,” understreger Gunnar Wallewik.
Ny formand for Hørsholm Musikforening er professor Henrik Brendstrup fra Aarhus Musikkonservatorium. Brendstrup er cellist og bor i Virum.
Svend Erik Jensen, 86 år, har været aktiv i Hørshom Musikforening i mere end 50 år, 41 af dem som formand.
“Men når du ikke længere har bestyrelsen bag dig, må det stoppe,” siger han til Ugebladet.
 
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 06 June 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV