Venstre vil opføre campus og studieboliger på Kokkedal Vest

“Hvis vi skal tiltrække og fastholde unge i Hørsholm er vi nødt til at gøre noget,” siger Annette Wiencken. Borgmester Morten Slotved er positiv

Af
Morten Timm

Morten Timm

I et forsøg på at vende den demografiske udvikling i Hørsholm, hvor befolkningen bliver ældre og ældre, ser Venstres gruppeformand Annette Wiencken det som oplagt at opføre en campus og studieboliger i Hørsholm.
“Vi er nødt til at tænke langsigtet og visionært, hvis vi skal sikre, at flere unge og unge familier vil bo i Hørsholm. Hvis vi kunne skabe et 'collegemiljø' i Hørsholm og tiltrække en universitetsafdeling, et ”University college” eller en afdeling af CBS til Hørsholm, kunne vi for alvor tage kampen op med København,” siger Annette Wiencken.
Hun foreslår derfor konkret, at campus og studieboliger fx kunne ligge på Kokkedal Vest-jordene, tæt ved station og idræt.
“Et 'Campus Hørsholm' ville garantere, at et stort antal unge mennesker fik deres daglige gang i byen og dermed fandt det naturligt at slå sig ned her og blive en del af Hørsholms fremtid,” oplyser Venstres gruppeformand, der ikke lægger skjul på, at hun er misundelig på Lyngby, da de fik aftale om campus på plads.
Annette Wiencken har endnu selv ikke stukket en politisk finger i jorden, men gør rede for sine tanker i et debatindlæg i Ugebladet.
LÆS OGSÅ: Hørsholm som universitetsby

Annette Wiencken (V) foreslår, at der opføres campus og studieboliger på Kokkedal Vest-jordene.

Annette Wiencken (V) foreslår, at der opføres campus og studieboliger på Kokkedal Vest-jordene.

Borgmester : Interessant forslag, men...

Forslaget fra Venstre vækker interesse hos De Konservative.
"Det lyder klart som et interessant forslag. Det er en god tanke og et positivt forslag fra Venstre, og Konservative vil gerne være med til at udvikle det til campus-område," siger borgmester Morten Slotved til Ugebladet.
Men ifølge Slotved skal man et stykke ud i fremtiden for at kunne realiseres Venstres forslag om at opføre campus og studieboliger på arealet. For Hørsholm Kommune har lige nu slet ikke vejadgang, og det skal der være en afklaring på først, lyder det fra borgmesteren.
"Der er en fredet bramme ved banen, som betyder, at vi ikke har vejadgang. Og vi kan ikke sætte noget i gang før fredningsmyndighederne har behandlet sagen, og det kan jeg ikke sætte en tidshorisont på," oplyser Morten Slotved.
 

Kollegie-planer ved gymnasiet

Til gengæld tror Morten Slotved på, at der kommer skred i planerne om et kollegie og ungdomsboliger ved Rungsted Gymnasium på arealet mod idrætsparken.
"Det er noget, som gymnasiet, HAB (Hørsholm Almene Boligselskab og Hørsholm Kommune arbejder sammen omkringm," oplyser borgmesteren.
Han forestiller sig her et kollegie med mindst 30 boliger.
 

Publiceret 02 August 2017 11:45

SENESTE TV