Hørsholms ældste fejret:

Sådan bliver man 107 år

Ruth Andersen fik besøg af borgmester Morten Slotved på sin 107 års fødselsdag på Breelteparken

Af
Morten Timm

Morten Timm

Dannebrog strøg onsdag til tops på Breelteparken, hvor en af Danmarks fem ældste, Ruth Andersen, kunne fejre sin fødselsdag.
107 år stod der på lagkagen (dog uden 107 lys i, for hvem har luft til at puste sådan et flammehav ud), men godt suppleret af sin 80-årige søn Niels Andersen blev dagens fødselar fejret og fik blandt andre besøg på af borgmester Morten Slotved.
De sidste tre år har Ruth Andersen, der blev født 2. august 1910 i Haslev, boet på Breelteparken efter en årrække på Sophielund.
Det oplagte spørgsmål til Hørsholms og en af landet ældste borgere er naturligvis, hvordan man bærer sig ad med at blive så gammel.
Og der er ingen tvivl hos Ruth og hendes søn. Det handler om at have et positivt sindelag.
At man kan glæde sig over andres lykke og trivsel og selv være tilfreds med den smule af lykke, man selv får.
“Min mor har altid fæstnet sig ved det positive og er altid kommet med trøstende ord til andre og jeg har aldrig hørt hende løbe med ondsindet sladder,” fortæller Niels Andersen, der også selv prøver at efterleve den livsstil, selv om han ikke helt gør det ligeså godt som sin mor.

Flyttede til Rungsted som 65-årig

Som 65-årige flyttede Ruth og hendes mand Poul til Rungsted, hvor de boede 20 år på Solvænget. Hun er uddannet indenfor handel, og Poul var revisor.
Da Poul døde som 90-årig, solgte Ruth huset og fik en lejlighed på Sophielund.
Her fejrede hun sin 100 års fødselsdag - også med deltagelse af borgmester Morten Slotved, der holdt festtalen, hvor han ifølge Niels Andersen lovede Ruth en god og tryg alderdom.
“Et løfte han til fulde har holdt,” kvitterede sønnen ved onsdagens 107 års fødselsdag.

Ikke træt af dage

Ruth Andersen er meget glad for at bo på Breelteparken, da hun ikke længere selv var så mobil, at hun kunne komme over på at spise på Sophielund med de andre beboere. Det gør hun nu.
“Det har virkelig betydet meget for min mor, og jeg er sikker på, at det har givet hende nogle ekstra leveår,” siger sønnen, der selv bor på Stevns og hver 14. dag tager turen til Hørsholm for at besøge sin mor.
“Hun er slet ikke træt af dage, og hun er ikke til at smide ud af Breelteparken,” kommer det med et smil fra Niels Andersen.

Breelteparkens ældste

Plejehjemmet Breelteparken har seks beboere, der er fyldt 100 år:

En på 100 år.
To på 101 år.
To på 102 år
og Ruth Andersen på 107 år.

Publiceret 03 August 2017 11:45

SENESTE TV