Vil indrette boliger på Nebbegård

Ejendomsselskabet Kongeegen A/S har købt den tidligere højskole i Hørsholm og vil indrette boliger

Af
Morten Timm

Morten Timm

I mere end fem år har de tidligere høj- og efterskolebygninger på Nebbegård på Nebbegårds Allé i Hørsholm stået tomme og forladt efter Isterødskolens konkurs i 2011.
Men det har det lokale ejendomsselskab Kongeegen A/S med administrerende direktør Ib Henrik Rønje i spidsen tænkt sig at lave om på.
For den nette sum af 22 millioner har selskabet 1. august købt og overtaget Nebbegårds i alt otte bygninger på godt 5.000 etagemeter og beliggende på et 45 hektar stort grundareal, der strækker sig ud i naturskønne og fredede omgivelser mod Isterødvejen og Ravnsnæsvej ved Sjælsø.
“Vores plan er at renovere og istandsætte bygningerne og indrette 30-40 ejerboliger med store fællesarealer. Vi ønsker at genskabe stedets storhed og liv og tror, det kan blive en helt charmerende lille landsby,” siger Ib Henrik Rønje.

I dialog med kommunen

Kongeegens direktør tilføjer, at de har sat gang i en proces så boligplanerne kan godkendes, men da Nebbegård ligger i landzone er der begrænsninger i forhold til at opføre boliger i større stil, men med den nye planlov, der blev vedtaget i juni, håber han, at det åbner nogle nye muligheder for deres projekt.
“Vi er allerede er i dialog med Hørsholm Kommune om at genanvende bygningerne til boliger og har aftalt det første møde i denne uge,” oplyser Ib Henrik Rønje og siger videre:
“Det er jo et fantastisk flot sted, og det er trist, at det skal stå og forfalde. Alle kan jo se det meningsløse i, at det står tomt og forfalder, og der kommer jo ikke en højskole igen,” fastslår han.
Senest har bygningerne været udsat for omfattende hærværk.
LÆS OGSÅ: Unge mistænkes for groft hærværk: 200 knuste ruder på tidligere skole

Herregården kaldes denne 600 m² røde treetagers bygning, som er opført i 1803, og har brugt til elevværelser og undervisning. Foto: Morten Timm

Herregården kaldes denne 600 m² røde treetagers bygning, som er opført i 1803, og har brugt til elevværelser og undervisning. Foto: Morten Timm

Solgt på tvang

Efter både at have været ejet af Sømandsforbundet, Tvind og i mange år hed Tidens Højskole, var de som Isterød Højskole og Efterskole, at stedet gik konkurs i 2011. Først i november 2013 blev bygninger og grund solgt på tvangsauktion for 18,6 millioner til investeringsvirksomheden Halkin Credit Management A/S.
Kongeegen A/S, der har stået for opførelsen af 150 boliger på Henriksholm i Vedbæk, har købt Nebbegård fra firmaet Kinnerton, der i 2015 havde udviklingsselskabet Momentum Research & Development ude for at efterlyse idéer til udvikling af stedet, men siden blev der stille om det naturskønne sted.

Denne bygning er opført i 1900 som funktionærbolig og senest anvendt til undervisningslokaler. Den har et areal på 737 m². Foto: Morten Timm

Denne bygning er opført i 1900 som funktionærbolig og senest anvendt til undervisningslokaler. Den har et areal på 737 m². Foto: Morten Timm

Positiv borgmester

Hørsholms borgmester Morten Slotved er meget positiv overfor på Kongeegens planer for Nebbegård.
“Det lyder meget interessant, og jeg vil gerne, indenfor de rammer der er i den nye planlov, arbejde på at få liv derude. Når det glæder eksisterende bygninger i landzone giver det nogle flere muligheder end hvis man skal til at bygge nyt,” siger Morten Slotved.

Publiceret 08 August 2017 10:00

SENESTE TV