Efter valgsejr:

Slotved fortsætter sammen med Socialdemokrater og Radikale

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance gik i nat tomhændet hjem

Af
Fred Jacobsen

Borgmesteren i Hørsholm hedder også i de kommende fire år Morten Slotved og er fra Det Konservative Folkeparti. Han konstituerede sig i nat med Socialdemokratiet og Radikale. Alle tre partier havde fremgang og udgør sammen 13 af de 19 mandater.
Fintællingen kan dog senere i dag rykke på resultatet og kan flytte et mandat fra Konservative til Venstre. Det ændrer dog ikke grundlæggende på, at de tre konstitueringspartier kan mønstre et flertal bag den nuværende borgmester, som dermed går ind i sin tredje periode.

Kys til Solveig: Niels Lundshøj fejrer et ovenud flot og overraskende valgresultat.

Kys til Solveig: Niels Lundshøj fejrer et ovenud flot og overraskende valgresultat.

To formandsposter til S

At Socialdemokratiet kom stærkt styrket ud af valget afspejler sig i konstitueringsaftalen: Socialdemokratiet sætter sig nemlig på to udvalgsposter. Partiet får formandsposten for Børne- og skoleudvalget, formandskabet i Sundhedsudvalget (som de har nu), en ekstra plads i Børne- og skoleudvalget samt formandskabet i Børne- og Ungeudvalget.
“Jeg er godt tilfreds. Vi gik jo på valg på at være børnepartiet,” sagde en glad socialdemokratisk gruppeformand Niels Lundshøj, da konstitueringsaftelan var underskrevet.
Han afløser dermed den nuværende formand, Otto B. Christiansen (K), der fik et katastrofalt valg med kun 90 personlige stemmer og røg helt ud af kommunalbestyrelsen.

Henrik Klitgaard er både nuværende og kommende viceborgmester i Hørsholm.

Henrik Klitgaard er både nuværende og kommende viceborgmester i Hørsholm.

Otto B. røg ud

Lundshøj kan fremover også skrive 2. viceborgmester på sit visitkort. Han afløser Venstres Annette Wiencken, som ved firetiden tomhændet forlod forhandlingerne sammen med Dansk Folkepartis Glen Madsen og Liberal Alliances nyvalgte Jakob Nybo.

Op gennem rækkerne

Forud var gået nogle timer, hvor partierne sad om det runde bord på rådhusets borgmestertorv og ventede på de meget forsinkede personlige stemmetal og derefter på skift blev kaldt ind til forhandlinger, der blev ført af borgmester Slotved, Nadja Hageskov og Thorkild Gruelund. Sidstnævnte fik selv et flot valg med 390 personlige stemmer, der sendte ham op igennem rækkerne fra en plads som nummer ti på De Konservatives sideordnede opstillingsliste.
De Konservative sætter sig på udvalgsposterne for Sport-, fritid- og kulturudvalget, hvor Nadja Hageskov efter al sandsynlighed fortsætter, Miljø- og planlægningsudvalget, hvor Kristin Arendt ifølge borgmester Slotved “er et godt bud” og Social- og seniorudvalget, hvor den nuværende formand, Thorkild Gruelund, ser ud til at fortsætte.

Klitgaard fortsætter

Endelig ligger det fast, at den radikale Henrik Klitgaard fortsætter som viceborgmester og formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.
“Det trak ud, fordi der var en del muligheder, der skulle afsøges. Jeg er godt tilfreds med, at de partier, der har vist vejen de seneste otte år, nu kan fortsætter,” lød det fra en træt, men tilfreds borgmester Morten Slotved.

Publiceret 22 November 2017 05:30

SENESTE TV