Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

S-indrømmelse i SFO-sag: Vi begik en fejl!

Af Niels Lundshøj, medlem af kommunalbestyrelsen (S), Usserød Kongevej 52, 2970 Hørsholm

Når man har begået en fejl, skal man være mand nok til at indrømme det – og handle derefter. Også som politiker. Måske især som politiker.

I budgetaftalen ændrede vi på SFO-strukturen og satte samtidig taksten for de ældste børn op, svarende til niveauet for de yngste børn.

Denne takststigning var en fejl. Endda en af de større af slagsen. Det har aldrig været min intention at skabe masseflugt fra SFO. Men, kan man som forældre spørge, burde du ikke have set det komme? Var du ikke naiv? Svaret er, jo, det var jeg. Det var simpelthen ikke gennemtænkt. Og det indrømmer jeg.

Som kommune skal vi have et pædagogisk tilbud for børnene efter skoletid. Det er i skolealderen, at børnene udvikler grundlæggende sociale kompetencer og her, fundamentet for deres identitet og personlighed dannes. Så naturligvis er det en kommunal opgave at sikre rammerne om denne udvikling. Det er jo tanken bag hele SFO, at børnene efter den mere resultatorienterede læring i skolen skal have tid og rum til at dyrke sociale relationer og indgå i fællesskaber.

Den seneste tids udmeldelser fra SFO tegner et billede af en særdeles uheldig udvikling. Det har den konsekvens, at en række børn, der har stor gavn af at mødes med andre børn i et værdifuldt fællesskab, nu svigtes. Og den går bare ikke.

Jeg prøver ikke at vaske hænder eller fremføre dårlige undskyldninger. Jeg vil hellere indrømme, at jeg har været med til at begå en fejl – og den skal selvfølgelig rettes op.

Nu er det imidlertid sådan, at der er tale om et budgetforlig. Og et sådant forlig er alle parter forpligtet på at være loyale over for. Jeg vil derfor opfordre til, at vi som forligskreds – og det gælder alle partier i kommunalbestyrelsen – arbejder for at finde en løsning. For selvfølgelig skal vi finde en løsning. Og det skal være snart.

Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side:

Publiceret: 13. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere