Insektprojektet, som børn fra 4.-6. klasse i Hørsholm Kommune deltager i, foregår på Hørsholm Bibliotek.
Insektprojektet, som børn fra 4.-6. klasse i Hørsholm Kommune deltager i, foregår på Hørsholm Bibliotek.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skolebørn i konkurrence om insekters superkræfter

”Superkræfter - Insekternes Planet” er temaet ved årets Forskningens Døgn

I grupper af 2-4 elever skal børn fra 4.- 6. klasse i Hørsholm Kommunes skoler nu på opdagelse i insekters superkræfter. Insektprojektet foregår på Hørsholm Bibliotek i de næste tre uger. Grupperne skal blandt andet bygge insekter i et brætspil, teste deres egen krops superkræfter, bygge myrekæber og folde insektvinger.

'Superkræfter – Insekternes Planet' er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som finder sted hvert år i uge 17, og som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

Det hele munder ud i en landsdækkende konkurrence, hvor der er en biograftur for hele klassen på højkant. Her skal eleverne vælge, hvilke superkræfter de helst selv vil have. Og de skal forklare, hvad de vil bruge kræfterne til, hvis de kunne låne dem. I konkurrencen kan eleverne også komme med ideer til, hvordan man kan bruge naturen til at lave nye geniale opfindelser, som de selv, deres bedstemor eller måske deres kæledyr vil kunne få glæde af.

Skoleprogrammet kulminerer med en festlig, national finale på Københavns Hovedbibliotek torsdag 27. april. Her vil eleverne bag de tre bedste konkurrencebidrag blive fejret, og en dommerjury med en insektforsker iblandt vil kåre en vinder. gs

Publiceret: 15. April 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt