Ny serbisk træner til Hørsholm

Hørsholm 79ers har fundet træneren, som skal stå i spidsen for herreliga holdet de kommende to sæsoner

Af
Af Claus Dalskov

Kontrakten er underskrevet med serbiske Milan Skobalj, som senest har været ass. coach for ukrainske BC Kiev, og som nu får ansvaret for en af Canal Digital Ligaens mest talentfulde klubber. Hans opgave bliver at fortsætte arbejdet med at skabe et fremtidens storhold baseret på klubbens unge talenter. Den serbiske basketkultur, hans mangeårige coacherfaringer og stærke personlighed gør, at Hørsholm 79ers får en af de absolut bedste coaches, som nogensinde har trænet ligahold i Danmark. Serbien er af FIBA rangeret som verdens femte bedste basketnation, og er i dag det land udenfor USA, som har næstflest spillere i NBA.

Sigter mod toppen

"Vi vil fortsætte vores vej mod toppen af dansk herrebasket, og vores krav til holdets head coach har været meget høje. Vi har været meget tilfredse med den basketfilosofi, som vi på tætteste hånd har oplevet i denne sæson, hvor serbiske Nemanja Jovanovic var holdets head coach. Det er netop gennem Nemanja, at vi har fået kontakt til Milan Skobalj. De to dannede trænerduoen i sæsonen 2007/8 hos Røde Stjerne, hvor Milan var head coach og Nemanja var ass. coach", siger sportsdirektør Peter Damm.
"Milan er en særdeles rutineret herre, når det gælder talentudvikling og coaching på højeste niveau. Han vil qua sin personlighed være et kæmpe aktiv både på og uden for banen, når vores unge hold fortsætter bestræbelserne på at nå toppen af dansk herrebasket," slutter Peter Damm.

Imponerende CV

Foruden at have ansvar for ligaholdet, så vil Milan også være en af hovedkræfterne bag talentudviklingen for klubbens unge herrespillere, og han vil være ansvarlig for træningen af Team Danmark spillerne, som går på Rungsted Gymnasium. Før sit job hos BC Kiev, som nåede denne sæsons semifinale i Ukraine, har Milan Skobalj været syv sæsoner hos Røde Stjerne fra Beograd. Her har han været både ass. coach og head coach, og siden 2003 er holdet nået til enten semifinalen eller finalen om det serbiske mesterskab. I 2004 og 2006 vandt han med holdet det serbiske pokalmesterskab. Fra 1994 til 2001 var han head coach for først U16 og siden U18 herreholdene hos BC FMP, som i dag har nogen af Europas allerbedste ungdomshold på herresiden. I 2006 deltog han ved VM, som en del af coach-teamet omkring landsholdet fra Serbien & Montenegro. Han har gennem sin karriere trænet nogle af de dygtigste serbiske spillere, hvoraf Vladimir Radmanovic, Marko Jaric og Darko Milisic i dag spiller i verdens bedste liga - NBA.
Milan Skobalj er 45 år, og medbringer kone og barn den 1. august, hvor han påbegynder sin kontrakt med Hørsholm 79ers, der løber i foreløbig to sæsoner med en option på yderligere to år.

Publiceret 29 May 2009 09:30

SENESTE TV