Per Holten Møller er blevet æresmedlem af Rungsted Ishockey Klub. Foto: Morten Timm

Per Holten Møller er blevet æresmedlem af Rungsted Ishockey Klub. Foto: Morten Timm

Mr. Ishockey hædret

Per Holten Møller blev lørdag aften udnævnt til æresmedlem af Rungsted Ishockey Klub

Af
Af Claus Beyer

Det var en glad og stolt Per Holten Møller, der lørdag aften kunne modtage den store ære og hæder ved udnævnelsen som æresmedlem af Rungsted Ishockey Klub. En udnævnelse som Per Holten Møller sagde følgende til:

"Det er jo en fantastisk anerkendelse at få, og jeg er både utrolig glad og meget stolt over, at der er nogle der har bemærket og sat pris på det arbejde som jeg har lavet i ishockeyklubben, både på ungdom og på senior siden. Jeg har haft mange rigtige gode år i klubben både som aktiv spiller og som leder, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for førsteholdet i den kommende sæson, hvor vi starter på en ny spændende rejse, som gerne skal bringe os tilbage i Isligaen."

Hård men fair

Per Holten Møller var 12 år gammel, da han startede som ishockeyspiller i Rungsted, og i starten foregik træningen i Gladsaxe, hvor Rungsted Ishockey Klub havde lejet sig ind i hallen, indtil at Hørsholm Skøjtehal stod færdig i starten af 1970"erne.

Per Holten Møller kom allerede på Rungsteds førstehold som 16-årige, og her var han den hårde men også fairspillende back med nummer fire på ryggen. En plads han bevarende indtil han blev 32 år, hvor han takkede ja til et job som spillende træner i Gentofte, og senere som ren træner.

"Jeg havde jo nogle af mine gode venner fra Rungsted i Gentofte, blandt andet Ivan Halberg og Ole Andersen, så det var en spændende udfordring. Det blev seks gode år, og jeg er stolt over det vi formåede at udvikle i Gentofte. Vi spillede os fra 1. division op i toppen af Isligaen," fortæller Per Holten Møller.

Landstræner

Efter Gentofte blev det til et job som senior-landstræner, hvor landsholdet der med Per ved roret vandt C-rækken. Per Holten Møller tænker med stor glæde tilbage på tiden som landtræner på grund af det fantastiske kammeratskab der var på holdet i den periode.

I 1995 vente Per Holten Møller tilbage til Rungsted Ishockey Klub, og med stor succes. Som træner for førsteholdet blev det blandt andet til et pokalmesterskab, samt guld, sølv og bronze ved DM.

"Jeg har været tilknytte RIK i de sidste 16 år, og det har skiftevis været med seniorholdet og med ungdomsafdelingen. Det har været nogle spændende år, og vi har opnået rigtig mange flotte resultater. Nu håber jeg, at vi kan fortsætte udviklingen og fastholde den optimisme der er i klubben. Vi har brug for al den opbakning vi kan få, og personligt håber jeg, at vi kan få den flotte og store opbakning tilbage som vi havde før i tiden, hvor hallen var fyldt helt op, når der var hjemmekampe," fortæller Per, da samtidig ser tilbage til mesterskabet i 2002 som en af de største personlige øjeblikke i den flotte karrierer.

Familien var med

"Det var selvfølgelig fantastisk at vinde guld ved DM, men samtidig var det for mig noget helt specielt at stå i spidsen for , da både min far, som altid har fuldt mig både på isen og som træner, og så mine børn, der selv spiller ishockey, var til stede i hallen - når jeg tænker tilbage på dette, så var det absolut det største man som menneske kan ønske sig. Mesterskabet var samtidig en fantastisk triumf for rigtig mange andre mennesker i kommunen, bare tænk på de mange lokale sponsorer der i årevis havde støtte klubben og holdet, det var virkelig en kæmpe drøm og forløsning," slutter Per Holten Møller.

null

Publiceret 03 May 2011 19:00