I 2002 får HUI den lokale verdensstjerne Brian Laudrup på holdet.

I 2002 får HUI den lokale verdensstjerne Brian Laudrup på holdet.

Hørsholms største idrætsklub fylder 50 år

HUIs 50 års jubilæums markeres på lørdag den 10. marts med en stor reception fest. Her har du historien om klubben - med vægt på de sidste 10 års liv

Af
Af Henning Sørensen

Tidligere HUI-formand Henning Sørensen har sammenfattet HUI-historien, særligt begivenhederne de sidste 10 år.
Den 22. november 1961 vedtog Usserød Idræts Forening og Hørsholm Idrætklub på en fælles generalforsamling at sammenlægge de to idrætsklubber med virkning fra 1. januar 1962.
Klubbens navn blev Hørsholm-Usserød Idrætsklub - eller bare HUI.
Begge de fusionerede klubber havde eksisteret i henholdsvis 28 og 38 år inden sammenlægningen.
Mange aktive mennesker var med fra HUI-starten, men Frits Loft Jakobsen blev HUIs første hovedkasserer og var i over 40 år frem med i klubbens ledelse. Ved 25 års jubilæum i 1987 blev han udnævnt til æresmedlem.
HUI har i årenes løb haft mange trofaste støtter og i særklasse Købmand Dalgaard, der i 30 år var hovedsponsor.
HUI omfatter flere idrætsgrene - håndbold, bordtennis, gymnastik og volleyball - men naturligvis er fodboldafdelingen den største. Ved 40 års jubilæum talte afdelingen alene 500 ungdomsmedlemmer, mens det store. Det store gennembrud kom i 1977, da HUIs førstehold rykkede op i Danmarksserien.

Laudrup på holdet

Året før 40 års jubilæet i 2002 kom HUI på forsiden af de landsdækkende aviser, da Brian Laudrup valgte at afslutte sin aktive karriere i Hørsholm-Usserød Idrætsklub, hvor 1. holdet på det tidspunkt var placeret i serie 1.
Det blev succes med oprykning til Sjællandsserien allerede det første år og succesen blev fulgt op med oprykning til Kvalifikationsrækken året efter.
Der sluttede festen dog, idet holdet i 2004 var tilbage i Sjællandsserien. Brian Laudrup spillede 28 kampe for HUI og scorede 13 mål.

Købmand Dalgaard har støttet HUI i mere end 30 år og viser den nye spilledragt i 1996.

Købmand Dalgaard har støttet HUI i mere end 30 år og viser den nye spilledragt i 1996.

Endnu en fusion

Nu var der imidlertid mange gode, unge spillere på vej og der tegnede sig snart et godt 1. hold igen.
I 2007 kom de første tiltag omkring samarbejde med Nivå-Kokkedal, idet der blev dannet fælleshold i junior og ynglingerækkerne. På det tidspunkt havde HUIs ynglinge netop vundet 3. division og var klar til oprykning til 2. division.
Samarbejdet mellem HUI og NKF udviklede sig og i 2009 var klubberne enige om at stille fælles seniorhold under navnet FC Øresund, hvor holdet siden 2010 har spillet i Danmarksserien og næsten uafbrudt ligget i toppen, parat til en oprykning, der dog ikke er lykkedes endnu.
På Ungdomssiden er HUI godt med. Der er hold i alle rækker og klubben har en af landets største pigeafdelinger.
En kæmpe flok af frivillige ledere tager sig af ungdomsfodbolden.

Old girls 2002 med træner Jørgen Kjær.

Old girls 2002 med træner Jørgen Kjær.

Håndboldens gyldne år

De seneste år har bragt HUI håndbold - under navnet HUK - nærmere fordums succes. På herresiden er der grøde i tingene om end der stadig er tale om spil i de sekundære rækker.
Damerne derimod mønstrer på ny et divisionshold. I 2008 kom holdet i Sjællandsserien og året efter var holdet rykket op i 3. Division, hvor det for øjeblikket er en midterplacering.
For dem, der kan huske, da der blev spillet 1. divisionshåndbold i Hørsholmhallen, er det en stor glæde, at noget er på vej.
Også håndbold har god tilgang i ungdomsrækkerne. Der er etableret en såkaldt strandhåndboldbane ved Egedalshallen.
Året 2006 var et gyldent år for håndboldafdelingen med hele tre Sjællandsmesterskaber til drengeholdene og tre sølvmedaljer til pigerne.

1975. Håndbold Elite damer og borgmester Ove Sundberg.

1975. Håndbold Elite damer og borgmester Ove Sundberg.

Hvad nu HUI?

Tiden efter sekelskiftet har ikke altid været en dans på roser for HUI, men der er dog positive ting, som lyser op.
Det var en glæde, da Hørsholm Idrætspark i 2006 kunne indvie en kunstgræsfodboldbane, som hurtigt skulle vise sit værd.
Så meget desto værre var det, da der i 2010 kom så meget vand fra oven, at Hørsholmhallen blev oversvømmet, hvorefter der ikke kunne spilles bold i hallen i mange måneder, indtil et nyt gulv var etableret.
År efter år har en meget aktiv gruppe under ledelse af Lars Pedersen og Villy Jensen stået for en væsentlig indtægtskilde til klubben, nemlig de tre årlige bankospil, der hver gang kalder et stort antal Hørsholmborgere og naboer til en festlig aften i Hørsholmhallen.
Det var til stor glæde, da HUIs Venner under ledelse af Jacob Schulze tilbød at genetablere pasning af klublokalet i Hørsholm Idrætspark.
HUIs Venner havde for øvrigt sørget for, at der blev opført en fin kiosk på Stadionbanen. Klublokalet passes i dag af en trofast skare såkaldt ?Gamle HUIere?, som med ildhu og godt humør sørger for, at alt fungerer i det daglige.
HUI har stået bag mange væsentlige begivenheder i Hørsholm Idrætspark.

1987 Oprykning til Danmarksserien med champagnesprøjt i Frederikssund.

1987 Oprykning til Danmarksserien med champagnesprøjt i Frederikssund.

Fodboldskole og -camp

Fodboldafdelingen har under ledelse af Per Olsen stået for Fodboldskole og Fodboldcamp, ligesom der har været afholdt Hørsholm Cup med deltagelse af mange hundrede ungdomsfodboldspillere.
Håndboldafdelingen har stået for skolehåndboldstævner med Erling Petersen ved roret, og DGI har gæstet idrætsparken for at afholde landsmesterskaber.
I 2005 udnævnte HUI Jacob Schulze til æresmedlem og samme ære overgik Hilmar Nielsen i 2006 og Per Olsen i 2010.
Alle blev hædret, fordi de har ydet en formidabel indsats som frivillige ledere i HUI.

1981 - HUI's Hovedbestyrelse. Øverst fra venstre: Henning Sørnsen, Jørgen Falkensteen, Jon Gertz, Frits Loft Jacobsen, Arne Reinholdt, Erik Andersen, Flemming Madsen, John Jacobsen, Connie Rasmussen, Jens Hillestrøm og Ulla Jacobsen.

1981 - HUI's Hovedbestyrelse. Øverst fra venstre: Henning Sørnsen, Jørgen Falkensteen, Jon Gertz, Frits Loft Jacobsen, Arne Reinholdt, Erik Andersen, Flemming Madsen, John Jacobsen, Connie Rasmussen, Jens Hillestrøm og Ulla Jacobsen.

Fremtiden for HUI

Quo Vadis HUI – Hvor går du hen HUI ?
Lad håbe, at der er klubfølelse og energi, så det kan lykkes for HUI at fortsætte det enorme ungdoms- og idrætsarbejde, som Hørsholm-Usserød Idrætsklub ærefuldt har stået for – i år i halvtreds år.
Hjertelig tillykke med jubilæet og held og lykke til hovedbestyrelsen, der i jubilæumsåret består af: Michael Esmann (formand), Bent Fabricius, Steen Hansen, René Jensen, Jan Otzen og Gorm Lykke Østergaard.
50 års jubilæet markeres med reception på lørdag den 10. marts kl. 13.30-16.30 i Café HUI i Hørsholm Hallen.

HUIs logo fra 25 års jubilæet i 1987.

HUIs logo fra 25 års jubilæet i 1987.

1979 - Håndbold Ungdoms-Sommerstævne.

1979 - Håndbold Ungdoms-Sommerstævne.

Publiceret 07 March 2012 11:15