Carsten overvandt vietnamesisk mareridt

Ultraløberen Carsten Nøhr Nielsen vendte tilbage til vietnamesisk ultraløb og dets afsluttende stigning, som har plaget ham de sidste to år

Af
Joachim Weichel

For to år siden drog Carsten Nøhr Nielsen fra Hørsholm mod Østen for at opleve nye eventyrer. Dengang var destinationen det asiatiske land Vietnam, der bød på et ultraløb på 70 kilometer. Ved løbets afslutning svor han aldrig at give sig i kast med løbet igen, da det blev afsluttet på en modbydeligt stejl stigning, og fordi der findes et hav af lignende løb rundt omkring i verden.
Alligevel var destinationen den samme, da ultraløberen begav sig afsted mod sin næste udfordring i slutningen af september måned. Eneste forskel fra hans første stævnemøde med den vietnamesiske natur var, at han denne gang skulle løbe 100 kilometer-distancen, som fandt sin afslutning kort efter, han endnu engang havde kigge sit værste mareridt, Mount Silverstone, i øjnene.

Besejrede mørket

Løbet blev skudt i gang klokken 23 lokal tid med et par minutters forsinkelse, og allerede kort inde i løbet begyndte de første problemer at indfinde sig. Hørsholm-borgeren overvandt dog de stejle nedløb i mudrede og stenede flodlejer, men mørket skulle vise sig at byde på flere problemer.
Efter 30 kilometer bød ruten op til dans i form af en stejl stigning, og som om det ikke var nok, fik Carsten Nøhr Nielsen et smertefuldt maveonde, som var ved at koste ham løbsdeltagelsen for første gang nogensinde. På trods af smertehelvedet fortsatte han, og herfra fandt han en fornyet energi, som bar ham fremad igennem feltet.

Betvang elementerne

Efter han fik samlet sig selv op fra bjergsiden og genfandt energien, overhalede han én efter én på hullede asfaltveje, grusveje, lerveje, henover floder og rismarker, igennem landsbyer og junglen. Undervejs blev tidsfristen for løbet forlænget, hvilket hjalp på løberens humør kort tid før, han skulle over Mount Silverstone for sidste gang.
På dette tidspunkt var Carsten Nøhr Nielsen overbevist om, at han ville gennemføre løbet, og denne overbevisning holdt hele vejen til mållinjen, som han passerede som 18. hurtigste løber ud af 20 løbere, der gennemførte løbet inden for tidsgrænsen, mens 14 løbere kom igennem strabadserne uden for tidsgrænsen.
Ultraløberens næste udfordring er i hans egen baghave, da han har arrangeret det lokale ultraløb Hørsholm Unsupported Ultraløb, der bliver afviklet den 12. november.

null

Publiceret 27 October 2016 15:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV