Hørsholm smed førstepladsen i topbrag

Hørsholm 79ers manglede energi i Basketligaens topbrag mod Team FOG Næstved, som de endte med at tabe 86-80

Af
Joachim Weichel

Da det virkelig gjaldt, manglede Hørsholm 79ers-herrerne den fornødne energi i topkampen i Basketligaen mod Team FOG Næstved, og det kostede dem i sidste ende førstepladsen. Hørsholm-holdet endte med at tabe 86-80, fordi de manglede overskuddet til de intense dueller, som en topkamp rummer.
Allerede i første periode fik fansene et varsel om, hvordan kampen ville ende, da Næstved i periodens sidste fire minutter vandt 12-0 som et resultat af sløset forsvarsspil og ineffektivitet i angrebet. Selvom Hørsholm-træner Rafa Monclova efterfølgende prøvede at kickstarte sit holds præstation med et par timeouts, fandt holdet aldrig tilbage til det høje niveau, der inden opgøret havde bragt dem på førstepladsen.
Først i kampens fjerde og sidste periode begyndte Hørsholm at ligne et tophold igen, men her var det for sent, og de kom aldrig nærmere end fem point ved stillingen 80-75.
Derfor kaldte holdets anfører Frederik Hougaard Nielsen sine holdkammerater sammen i midterlinjen umiddelbart efter slutfløjtet for at tale alvorsord med dem ovenpå den skuffende præstation.
 

Viljen var forsvundet

Holdets træner, Rafa Monclova, delte frustrationerne over den mangelfulde præstation med sin anfører, og derfor var han heller ikke sen til at anerkende modstanderholdets fortjente sejr.
"Vi er ikke koncentrerede og spiller ikke med den energi, man skal have, når man spiller om førstepladsen. De kommer ud med energi og vil vinde kampen, og det afgør den," siger den spanske cheftræner, der dog har en håndfuld dage til at rette op på indsatsen.
Hørsholm spiller nemlig sin næste kamp onsdag den 18. oktober på hjemmebane mod Svendborg, de har meldt sig ind i topstriden sammen med torsdagens to parter.

Team FOG Næstved 86 Hørsholm 79ers 80 (20-15, 25-26, 18-6, 23-33)

Hørsholm:

Connor Beranek 17, Matt Bonds 17, Ty Sabin 16, Asger Hjorth 9, Frederik Hougaard Nielsen 7, Mikael Vincents Nielsen 7, Andreas Meilby 5, Nikolaj Bøje Bank 2

Publiceret 13 October 2017 14:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV