Rødt regnskab i Rungsted:

"Vi har været uheldige"

Forsinket halrenovering og sponsorkonkurser førte ifølge direktøren til underskud på to millioner kroner

Af
Joachim Weichel

En forsinket halrenovering har gjort et stort indhug i Rungsted Ishockey A/S' årsregnskab for perioden 1. maj 2016 til 30. april 2017, hvor der på bundlinjen står et underskud på to millioner kroner. På nuværende tidspunkt bringer det dog ikke Rungsted Seier Capitals fremtid i fare, da selskabet har én af Metalligaens største egenkapitaler på 2,4 millioner kroner.
"Vi har været ramt af uheld," siger Rungsteds direktør Thomas Friberg med henvisning til sidste sæsons forsinkede halrenovering, som endte med at blive dyr for ishockeyklubben, da man skulle ud og leje is andetsteds i sæsonoptakten.

Selskabet sætter stolen for døren

Samtidig har ledelsen bag selskabet valgt atafskrive flere udgifter i indeværende regnskabsår i stedet for at betale regningerne over flere år. Derudover har klubben været ramt af, at flere af dens sponsorer er gået konkurs i løbet af regnskabsperioden og dermed har skyldt penge i de efterfølgende kvartaler.
Det har fået Rungsted-direktøren og hans nærmeste kollegaer til at revurdere, hvordan de modtager eventuelle sponsorers ønske om at støtte økonomisk op om Rungsted Seier Capital.
"Vi har strammet op på vores vurderinger af eventuelle sponsorer. Vi er blevet langt mere selektive - det har betydet, at vi har sagt nej til mange op til denne sæson, fordi vi ikke var trygge ved deres finansielle situation," siger Thomas Friberg.
Selvom han har sagt nej til flere sponsorer end tidligere, glæder han sig over, at Rungsted i skrivende stund er foran budgettet. Desuden afslører Rungsted-direktøren, at han forventer, at den ene yderlighed erstatter den anden.
"Jeg bliver overrasket, hvis vi ikke går i plus næste år. Derudover kan jeg sige, at vi aldrig kommer til at opleve et underskud i samme størrelsesorden som i år," lyder det fra direktøren, som forklarer, at det især er klubbens salg af oplevelsespakker til det forestående VM i ishockey i Danmark i 2018, der giver grund til optimisme.

Økonomisk satsning uden effekt

Direktøren erkender dog også, at klubbens sportslige satsning i sidste sæson med en række dyre profiler som eksempelvis svenske Fabian Brunnström slog fejl. Dette påvirkede også resultatet af årsopgørelsen, men Thomas Friberg mener, at det var rigtigt at satse på sportslig succes ved at bruge flere penge på spillertruppen end tidligere.
"Vi købte dyrt ind sidste år, og resultaterne taget i betragtning købte vi også for dyrt ind. Men det er én af den slags chancer, man må tage i branchen, fordi der er først penge at tjene, når man går ind i slutspillet, hvor vi desværre kun fik to hjemmekampe (red. i kvartfinaleserien mod Odense Bulldogs, som blev tabt 4-0)," fortæller direktøren, som tilføjer, at sportslige satsninger som sidste sæsons er mulige på grund af klubbens høje egenkapital.
Thomas Friberg forklarer i denne sammenhæng, at den nuværende sæsons trup er en økonomisk satsning lig sidste år.
Han kan glæde sig over, at han hidtil har fået værdi for pengene med en foreløbig plads i top fire og en billet til pokalturneringens Final Four-arrangement.

null

Publiceret 18 October 2017 10:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV