Rungsted-målmand fik fantastisk landsholdsdebut

Rungsted Seier Capital-målmanden Sebastian Feuk fik en drømmedebut for det danske landshold i et opgør mod Norge, hvor han reddede alle nordmændenes skud

Af
Joachim Weichel

De sidste par dage i Rungsted Seier Capital-målmanden Sebastian Feuks liv vil han sent glemme. Han var nemlig ikke udtaget til A-landsholdets tur til Østrig i første omgang på trods af en stærk indledning på sæsonen, men torsdag aften fik han det opkald, han havde håbet på at få tidligere på måneden.
Det var landsholdets målmandstræner, Theis Møller, der bad ham pakke sin kuffert og rejse til Innsbruck, hvor turneringen fandt sted, for at erstatte den skadede Esbjerg-målmand Nikolaj Henriksen.
Mindre end 24 timer efter var den unge målmand kastet for løverne i opgøret mod rivalerne fra Norge. Her fik Sebastian Feuk en drømmedebut med et shutout i sejren på 2-0.
“Jeg forsøgte at tage det med ro, spille simpelt og tage én puck af gangen. Det var vigtigt at få spillet sig ind, fordi der var nerver på. Men primært så gælder det om at slå hovedet fra, når man spiller,” fortæller landsholdsdebutanten omkring de tanker, der løb gennem hans hoved undervejs i Norge-kampen.
 
Den stærke præstation i sin debut fredag aften kastede endnu en startplads i målet af sig om lørdagen mod Østrig, hvor sejren i træningsturneringen var på spil. Også her stod Rungsted-målmanden for presset og med 27 redninger på 28 forsøg spillede Rungsted-målmanden igen en stor rolle i sejren, som denne gang lød på 2-1.
Dermed må man formode, at Sebastian Feuk har spillet sig ind i landstrænerens bevidsthed forud for træningsturneringen på dansk grund i februar måned.

Publiceret 13 November 2017 10:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV