Rungsted sikrer historisk arena-aftale

Rungsted Seier Capital spiller i Bitcoin Arena indtil sommeren 2021 med Bitcoin Suisse AG's opkøb af navnerettighederne til hjemmebanen

Af
Joachim Weichel

Rungsted Seier Capitals hjemmebane har fået nyt navn i løbet af dagen. Saxo Bank Arena ændres til Bitcoin Arena, efter det schweiziske firma Bitcoin Suisse AG med danske Niklas Nikolajsen i spidsen har købt navnerettighederne til arenaen frem til sommeren 2021 for et mindre millionbeløb.
Manden med millionerne, Niklas Nikolajsen, er én af ishockeyklubbens medejere, Lars Seier Christensens, bekendte, og det er også igennem ham, at sponsoratet er kommet i stand. Tidligere på året var han nemlig på besøg i skøjtehallen for at se på rigmandens sportssatsning, og det var her, han fik ideen til sponsoratet, fortæller Rungsted-direktør Thomas Friberg.
Bitcoin Suisse AG's sponsorat erstatter Saxo Privatbanks, og ifølge Rungsted-direktøren er størrelsen på det nye sponsorat det største i klubbens historie - og dermed større end det forrige, som blev effektueret fra starten af 2014 og som er gældende indtil holdets næste hjemmebanekamp mod Esbjerg Energy den 27. december.
Her vil de fremmødte tilskuer kunne vinde bitcoins, ligesom man fremover kan betale med bitcoins i hallens barer.

Et perfekt match

Niklas Nikolajsen og Bitcoin Suisse AG har tjent sine penge på at handle med den digitale valuta bitcoin, som i skrivende stund er mere end 100.000 kroner værd stykket. Selvom møntfodens nuværende kurs afspejler en enorm interesse i fænomenet, har han tidligere  oplevet store fald i kursen. Det er også én af grundene til, han er gået ind i Rungsted.
"Vi kan identificere os med Rungsted Seier Capital, da det er en klub, der arbejder hårdt og har været gennem op- og nedture. Det har vi også prøvet i Bitcoin Suisse," udtaler Niklas Nikolajsen til finans.dk i forbindelse med offentliggørelsen af navnet.
Ishockeyklubbens direktør Thomas Friberg er lige så positivt stemt over for den nye samarbejdspartner. Han mener, at de to parters mod kan føre dem langt i fremtiden.
"Vi er Rungsted, og vi er ikke bange for at gå på nye eventyr," siger den spændte direktør, der ser frem til at have muligheden for at aktivere halsponsoratet i højere grad, end det tidligere har været muligt.

Kursen er ligegyldig

Desuden mener direktøren ikke, at sponsoratet er en satsning, selvom der ikke står en central udsteder bag bitcoinen, som kan garantere for valutaens værdi. Det betyder, at kursen udelukkende styret af et begrænset udbud, som der er en høj efterspørgsel på.
"Vi har fået stillet bankgarantier - og de er stillet i kroner og ører," fortæller Thomas Friberg, som dermed afslører, at klubben ikke er afhængig af bitcoin-kursen.
Dog er spillertruppen blevet tilbudt at modtage sin løn i den digitale valuta, og det har Nikolaj Rosenthal allerede takket ja til som verdens første professionelle atlet. Han forventer dog, at flere acccepterer tilbuddet, da han sagtens kan se fordele i at spekulere i kursen.

null

Publiceret 15 December 2017 00:15

SENESTE TV