Alvorlige miner i Hørsholm 79ers: Fra venstre direktør Peter Damm, Sale Manager Hans Kjærgaard og bestyrelsesmedlem Camilla Kann Fjeldsøe.

Alvorlige miner i Hørsholm 79ers: Fra venstre direktør Peter Damm, Sale Manager Hans Kjærgaard og bestyrelsesmedlem Camilla Kann Fjeldsøe.

79ers:

Ikke flere idéer, tak - kom med penge!

Håbet om, at Hørsholm 79ers også næste år har et mandligt elitehold, er ikke opgivet

Af
Fred Jacobsen

“Vi har skrevet alle idéerne op. Vi har ikke brug for flere. Vi har brug for virkelighed. Det er tid til handling.”

Direktør i Hørsholm 79ers, Peter Damm, lagde ikke fingre imellem, da han afsluttede et velbesøgt informationsmøde om de økonomiske vanskeligheder, selskabet bag Hørsholms to basket-elitehold er havnet i.

Og når Peter Damm bruger ordet 'virkelighed', så drejer det sig om penge. Tre millioner kr. Det er, hvad der skal til for at sikre, at der alligevel spiller et Hørsholm-hold i kvindernes og mændenes liga i næste sæson.

Dagens informationsmøde om 79ers økonomiske vanskeligheder trak mange til klubbens lokaler i Hørsholmhallen.

Dagens informationsmøde om 79ers økonomiske vanskeligheder trak mange til klubbens lokaler i Hørsholmhallen.

Mændene er for dyre

Torsdag aften meldte selvsamme Peter Damm i en pressemeddelelse ud, at Hørsholm 79ers på grund af manglende sponsorindtægter så sig nødsaget til at afmelde mændenes ligahold til næste sæson, så Hørsholm kun vil være repræsenteret i kvindernes liga. Desuden er træneren samt en række administrative medarbejdere sagt op - og alle spillerkontrakter på mændenes elitehold ophører, når sæsonen er slut.

På den måde er en konkurs, som ville have været aktuel ved udgangen af marts, afværget. Sæsonen kan spilles færdig, der kan afvikles gæld - og Hørsholm 79ers kan planlægge en ny sæson på et helt andet økonomisk - og sportsligt - grundlag.

På informationsmødet oplyste Peter Damm, at det koster ca. 1,2 millioner kr. at drive et ligahold i kvinderækken og mere end det dobbelte, ca. tre millioner kroner, at drive et ligahold i herre-rækken.

"Vi skal ikke lægges os ned frivilligt," sagde Hans Kjærgaard og tror, det er realistisk et finde tre millioner kr. i løbet af de næste to måneder.

Giver ikke op uden kamp

Når de tre millioner skæres væk, kan selskabet fortsætte for nedsat damp. Det skal dog ifølge 79ers Sale Manager, Hans Kjærgaard, ikke ske uden kamp.

“Vi skal ikke lægge os ned frivilligt,” sagde Kjærgaard og uddybede over for Ugebladet:

“Der er mange pengestærke mennesker og virksomheder i området. Det bliver ikke nemt, men det kan lade sig gøre. Og det haster,” sagde Hans Kjærgaard, der ud over at være Sale Manager i klubben også driver erhvervsnetværket bag 79ers.

“Senest var der 42 til vores netværksarrangement. Dem - og så nogle, der har været med før - skal vi have fat i,” mente Hans Kjærgaard.

Ikke mere snak

Det er handling bag sådanne ord, Peter Damm nu vil se.

“Der er ikke tid til mere snak. Vi har haft rigeligt med fugle på taget,” lyder det fra direktøren. Da tilmeldingen til næste sæson skal være klar omkring 1. maj, er der således kun et par måneder til at skaffe de tre tre millioner kroner.

Negativ egenkapital

Hørsholm 79ers roder for tiden med en gæld på 1,5 millioner kroner og en negativ egenkapital pr. 30. juni 2017 på 1,3 millioner kroner.

Havde man fortsat i samme spor, ville en konkurs være en realitet ved udgangen af denne måned.

Flere deltagere roste på dagens møde bestyrelsen for ikke at lade selskabet gå konkures “som det er sket så mange andre steder”, som en af deltagerne udtrykte det.

Vi har haft rigeligt med fugle på taget

Peter Damm, direktør 79ers

null

Publiceret 03 March 2018 15:30

SENESTE TV