Gulddrømmene vokser sig større og større i Rungsted. Arkivfoto: Jan Korsgaard

Gulddrømmene vokser sig større og større i Rungsted. Arkivfoto: Jan Korsgaard

Rungsted har sat kursen mod Champagnebugten

Piraterne fra Aalborg står mellem Rungsted Seier Capital og deres gulddrømme

Af
Joachim Højer Weichel

Efter en stærk indledning på sæsonen er Rungsted Seier Capital suverænt tophold i Metalligaen med SønderjyskE og Aalborg Pirates på sikker afstand som sine nærmeste forfølgere. Således er der otte og elleve point ned til de jyske konkurrenter, som man har besejret i de indbyrdes opgør.

Desuden kunne nordsjællænderne tidligere på sæsonen glæde sig over, at de kvalificerede sig til Final Four, den nye version af pokalturneringen, som det første af i alt fire hold. Her venter Aalborg, som er værter for turneringen, i semifinalen, der afvikles i januar måned.

Dermed kunne holdets træner Flemming Green, der tiltrådte posten før sæsonen, ikke have ønsket sig en bedre start på tilværelsen i spidsen for den klub, hvor han er vokset op og har fået sin ishockeyopdragelse. Alligevel holder Rungsted-mandskabets træner begge ben på jorden.

"Man vinder ikke noget i oktober og november," konstaterer Flemming Green over for RSC TV med henvisning til, at sæsonen først afgøres i det nye år, og at man tidligere har fået en flyvende start på sæsonen, hvor drømmene har blomstret, for så at falde til jorden, inden det bliver sjovt.

Spillerne tager selv roret

I skrivende stund er Rungsted Seier Capital det hold, der har scoret klart flest mål i ligaen med 85 mål, hvilket også afspejler sig på topscorerlisten, hvor Charlie Sarault, Mattias Persson, Tyler Fiddler, Tim Daly og Marcus Olsson alle befinder sig i top 10.

Desuden har mandskabet lukket næstfærrest mål ind med 45 mål, og dermed har holdet skabt gode forudsætninger for at tage tre point hver gang, de går på isen. Nøglen til, at de er lykkedes med at skabe et hold i balance, er trænerens tilgang til spillet og spillerne.

"Vi køber ind på Flemmings ideer," fortæller den canadiske angrebsprofil Charlie Sarault, der er én af mange udlændinge, der har fundet spillehumøret frem fra kufferten. Noget, som ikke har været en selvfølge de tidligere år.

"Trænerne hjælper os med video, men har også givet os lang snor til at skabe noget sammen," forklarer Sarault til RSC TV om trænerteamets tilgang til holdets powerplay, hvor de ovenstående profiler har fået lov til at boltre sig.

Succes i sigte

Selvom der er lang tid til, at medaljerne skal placeres om spillernes halse, så har Rungsted-fansene god grund til at drømme om guldmedaljer og champagne, for deres yndlingshold har været suverænt hidtil i sæsonen.

På det seneste har der dog været slinger i valsen mod hold som Hvidovre Fighters og Herning Blue Fox, og derfor har Flemming Green pointeret, at holdet skal holde fast i de takter, der har bragt dem i den favorable situation.

"Jeg kunne godt tænke mig at bruge det faktum, at det går godt, til at blive ved med at være gode - og at vi gør det samme, som der har gjort os gode," fortæller den succesrige cheftræner til RSC TV og bliver suppleret af sin svenske assistenttræner Erik Hjalmarsson, som ser det positive i, at Rungsted bliver ved med at sætte point ind på kontoen, selvom spillet ikke har flydt på samme måde i de seneste kampe.

"Det er naivt at tro, at vi kan lave fem-seks-syv mål hver gang, så det er fint, at vi også kan vinde de tætte kampe."

"Vi er et spillende hold, men nogle gange skal vi spille grimt for at vinde ishockeykampe," slutter den rutinerede back Joachim Holten Møller med at fortælle RSC TV og backer dermed op omkring trænerteamet, der har fået fansene til at drømme om guld i Champagnebugten.

Publiceret 27 November 2018 08:00