Der kommer flere og flere piger til i Rungsted Hørsholm Floorballklub. Foto: RHF

Der kommer flere og flere piger til i Rungsted Hørsholm Floorballklub. Foto: RHF

Ambitionerne i floorballklubben holder trit med vokseværket

Rungsted Hørsholm Floorballklub har mangedoblet sit medlemstal siden 2013 ved hjælp af en håndfuld ambitiøse ildsjæle

Af
Joachim Højer Weichel

I 2013 var der indmeldt 34 personer i Rungsted Hørsholm Floorballklub, men med en målrettet indsats er det lykkedes klubben at stable en velfungerende forening, bestående af 257 medlemmer, på benene.

Klubbens vokseværk har været mulig de seneste par år, fordi en række personer med hjertet på det rette sted har bidraget til at skabe et foreningsmiljø og undervejs har gjort klubbens ambitioner til sine egne.

Én stor familie

Én af de personer er klubbens formand, Stephan Grey, der siden sin ankomst i 2012 har arbejdet målrettet på at øge medlemstilgangen på ungdomssiden. I den forbindelse fremhæver han fællesskabet som den vigtigste årsag til, at floorballklubben har haft vokseværk de seneste år.

“Der er ikke kun et stærkt fællesskab på de enkelte hold men også på tværs af holdene. Vi har et slogan ”Sammen vinder vi oplevelser”, hvilket er noget vi tager meget bogstavligt, ved at vi har fokus på at give vores medlemmer nogle oplevelser både på og udenfor banen,” fortæller Stephan Grey, der nævner fællesspisninger, klubaftener og stævner som Rungsted Cup og Gothia Cup som nogle af årets største oplevelser.

For at især klubbens eget stævne, Rungsted Cup, skal blive en succes, har Stephan Grey og de resterende bestyrelsesmedlemmer brug for hjælp. Heldigvis står medlemmerne i kø for at hjælpe hinanden.

“Vi er en familie på 257 medlemmer, hvor alle yder en indsats og betragter klubben som deres barn – det giver alle en stor lyst til at hjælpe til og det har ikke en eneste gang været nødvendigt at tvinge nogen til at melde sig, da vi næsten altid har nok frivillige til de forskellige opgaver,” fortæller formanden, der er på fornavn med de fleste i klubben.

Mere vil have mere

Vokseværket har givet Stephan Grey, resten af bestyrelsen og klubbens ildsjæle blod på tanden. På ungdomssiden er målsætningen, at man skal udnytte, at kendskabet til sporten blandt børn i skolestartsalderen vokser, så man på sigt kan have to hold på hver årgang. Det vil give mulighed for at at matche alles ambitioner. For første gang i klubbens historie, har man ét hold på hver årgang i år.

Ambitionerne stopper dog ikke der. Det er nemlig klubbens målsætning at have et herrehold, der er bygget op på en stamme fra egen ungdomsafdeling, i landets bedste række inden 2021. Hvorvidt det lykkes er ikke til at sige, men både på træner- og spillersiden spirer talenterne frem.

Således er herreholdets træner, Christian Sonne, inde omkring U15-landsholdet, hvor klubben også var repræsenteret af fem spillere ved sidste samling. Dermed er fødekæden på plads for førsteholdet, der i forvejen primært består af unge egenudviklede spillere, i 1. division, hvor de i glimt viser prøver på deres talent. I skrivende stund er det nok til femtepladsen - dog kun med to point op til andenpladsen.

Publiceret 29 December 2018 10:00

SENESTE TV