Sådan tog det sig ud, da Hørsholm Badminton Klubs nye træner vandt VM i mixeddouble i 2009 ved Kamilla Rytter Juhl.

Sådan tog det sig ud, da Hørsholm Badminton Klubs nye træner vandt VM i mixeddouble i 2009 ved Kamilla Rytter Juhl. Foto: Manish Swarup, AP-Ritzau/Scanpix

Badminton: Verdensmester skal løfte Hørsholm

Tidligere VM- og EM guldmedaljevinder ansat som træner i Hørsholm Badminton Klub

Hørsholm Badminton Klub ruster sig på den sportslige front og har ansat den tidligere professionelle badmintonspiller Thomas Laybourn som træner. Han skal styrke den udvikling, klubben har været inde i de seneste år.

Den udvikling har blandt andet vist sig i en styrket økonomi og en positiv udvikling i antallet af medlemmer i klubben. Især ungdomsafdelingen har udviklet sig positivt, og der er nu ca. 200 børne- og ungdomsspillere i klubben.

Senest har klubbens U13-hold leveret et flot resultat med en tredjeplads ved de danske mesterskaber. Det er i det lys, Hørsholm Badminton Klub før påske lavede aftalen med Thomas Laybourn.

Den tidligere verdensmester i mixeddouble Thomas Layborun skal styrke talentarbejdet i Hørsholm Badminton Klub

Den tidligere verdensmester i mixeddouble Thomas Layborun skal styrke talentarbejdet i Hørsholm Badminton Klub Pressefoto

41-årige Thomas Laybourn har en lang karriere som professionel badmintonspiller bag sig og blandt resultaterne er både EM- og VM-medaljer. Han vandt EM i mixeddouble i 2006 ogt 2008 og toppede med en VM-titel med Kamilla Rytter Juhl i 2009. Senest har Thomas Laybourn været træner for Hillerøds Badminton’s store ungdomsafdeling.

"I Hørsholm Badminton Klub ser jeg mange spændende muligheder for fremtiden, og en klub med nogle værdier, jeg selv også drives af. En stor ungdomsafdeling med alle muligheder for at få udviklet spillerne på alle niveauer, så vi som klub kan få glæde af mange og gode resultater fremover. Jeg glæder mig meget til at komme i gang," siger Thomas Laybourn i en pressemeddelelse.

Klubbens formand Shankar Ralhan glæder dig over at have "tiltrukket en kapacitet, som vi er sikre på kan støtte op om og styrke den positive udvikling i klubben på både kort og langt sigt”.

Thomas starter allerede før sommerferien i klubben og som noget nyt lanceres fire ugers sommertræning, så især turneringsspillerne i ungdomsafdelingen kommer flyvende ud til den nye sæson, der starter i august.

Billedtekst: Den tidligere top-spiller Thomas Laybourn tiltræder som træner i Hørsholm Badminton Klub.

Publiceret 26 April 2019 10:45