Maskineriet her reddede Blårendens rør - og spredte i september 2016 en ilde lugt i bymidten. Foto: Morten Timm
Maskineriet her reddede Blårendens rør - og spredte i september 2016 en ilde lugt i bymidten. Foto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stinkende redningsaktion blev billigere

De færreste vidste i begyndelsen af september 2016, hvor den ulidelige stank kom fra, som pludselig bredte sig i bymidten. Endnu færre var klar over, at der løber en ca. én kilometer lang underjordisk å fra Dronningedammen til Usserrød Å.

Vandløbet hedder Blårenden og løber tværs igennem bymidten i rør, der var blevet så gamle og skrøbelig, at de var i akut fare for at styrte sammen. Miljø- og planlægningsudvalget fandt derfor hurtigt 2,5 millioner kroner til at sikre rørene mod kollaps.

Det skete ved, at der ved taxiholdepladsen ved Midtpunkt blev sat et stort maskineri op for at fore rørene med plastik. Et indføringsmiddel og varm luft til at udvide materialet gav nogle ret ubehagelige lugtgener, som lagde sig tungt over bymidten i nogle dage.

Nu viser regnskabet for rørenes redningsaktion, at pengene rakte til projektet. Faktisk kostede den Blårendens strømpefordring 17.405 kroner mindre end beregnet.

Strømpeforing er en velkendt metode til at sikre gamle betonrør.

Kemiingeniør i Hørsholm Kommune, Susanne Stegenborg forklarede, at man først blæser et blødt plastikrør ind i Blårenden, hvorefter der pustes meget varm luft ind, så plastikrøret bliver presset ud til betonrørets sider for dernæst at hærde op og blive hårdt, så det bliver et rør i røret.

Publiceret: 11. Februar 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet