Antallet af cyklister er øget på Stumpedyssevej efter trafiksaneringen. Og beboerne føler sig tryggere.
Antallet af cyklister er øget på Stumpedyssevej efter trafiksaneringen. Og beboerne føler sig tryggere.
Foto: Pernille Kristensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stumpedyssevej: Farten ned og tryggere beboere

Farten er stadig en smule høj, men ikke nok til, at kommunen vil bekoste fartbump

Meget tyder på, at de ændringer, der er foretaget på Stumpedyssevej for at sænke bilernes fart og gøre beboerne langs vejen mere trygge, har haft den ønskede virkning.

Det viser en evaluering af det såkaldte '2 minus 1'-projekt på en strækning af vejen, som Miljø- og planlægningsudvalget har set på. Arbejdetblev lavet i 2015.

Og selv om evalueringsrapporten anbefaler, at der bygges fartbump for at tage yderligere toppen af farten, så kommer det ikke til at ske foreløbig.

“Vi mener sådan set, at foranstaltningerne derude har virket. Så vi vil lige se tiden an, før vi evt. gør mere,” siger Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

'2 minus 1'-løsningen går ud på, at bilernes kørebane er blevet gjort smallere, mens cyklisterne i begge sider har fået mere plads bag en markant afstribning.

Det har ifølge rapporten betydet, at flere nu vover sig ud på cykel på vejen. I hvert fald er cykeltrafikken steget fra 2013 til 2016.

Beboerne langs vejen siger ifølge evalueringsrapporten også selv, at de overordnet mener, at det er blevet mere trygt at færdes på vejen, både til fods og på cykel. Men mener også, at det er mere utrygt som bilist.

Trafikken på den pågældende strækning ligger på mellem 600 og 650 biler dagligt. I 2013 kørte de i gennemsnit 61 km i timen, nu kører de 56 km i timen. Andelen af bilister, der kører over 50 km i timen, er faldet fra 78 til 70 procent.

Farten er fortsat for høj, men ikke nok til, at kommunen vil ofre de 80.000-100.000 kroner, to vejbump koster.

Publiceret: 13. Marts 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt