De sidste bygninger på sygehusgrunden er på vej væk. Arkivfoto: Peter Mailand
De sidste bygninger på sygehusgrunden er på vej væk. Arkivfoto: Peter Mailand
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sygehusgrund: Overvejer at sælge den i småbidder

Nedbryderne er gået i gang med at fjerne de sidste rester af det, der en gang var Hørsholm Sygehus. Efter planen skal de sidste bygninger være jævnet med jorden ved udgangen af april.

Samtidig er kommunen i gang med at tilrettelægge, hvordan sygehusgrunden skal sælges - og et stykvis salg er en af mulighederne, fortæller borgmester Morten Slotved (K).

“Der er mange muligheder i spil, som vi nu skal til at se på,” siger Morten Slotved, der forventer, at udbudsmaterialet er klar i juni.

Ifølge borgmesteren og baggrundsmateriale til det seneste møde i Økonomiudvalget, skal der udarbejdes 4-5 forskellige krav til det samme antal områder på grunden. Det kan være krav om, hvordan det ser ud, hvis der skal bygges rækkehuse, lejligheder, antal etager, arkitektur og lignende.

“En slags spiseseddel, som de, der byder på opgaven, skal forholde sig til,” forklarer Morten Slotved.

Økonomiudvalgets medlemmer drøftede også fordele og ulemper bed et samlet salg af grunden fremfor at salget foregår stykvis.

En fordel ved et samlet salg er, at kommunen er sikret penge i kassen i takt med at de enkelte områder bliver gjort færdige. Kommunen slipper også for selv at skulle byggemodne de enkelte områder.

Risikoen er på den anden side, at prisen bliver mindre end ved at stykvis salg - og også, at køberen ikke kan leve op til købsaftalen.

Større sikkerhed

Fordelen ved at sælge 4-5 forskellige områder hver for sig er, at kommunen selv har større sikkerhed for, at området bliver som ønsket. Og også, at konkurrence i markedet kan øge både pris og kvalitet.

Den store risiko er naturligvis, at markedet ændrer sig i nedadgående retning de næste år, så kommunen får mindre ud af det. Økonomiudvalget skal igen drøfte salgsstrategien i maj og regner med at have den endelige fremgangsmåde klar inden sommerferien.

Publiceret: 17. April 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt