16. november kan man i Hørsholm Sognegård opleve et renæssancemåltid med tid til teologiske diskussioner. Pressefoto
16. november kan man i Hørsholm Sognegård opleve et renæssancemåltid med tid til teologiske diskussioner. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Til bords med Luther og en otte-retters menu

Hørsholm Sognegård byder på en særlig Luther-oplevelse 16. november

I Hørsholm Sognegård kan man torsdag 16. november kl. 16.30-20 opleve et anderledes Lutherarrangement, hvor man spiser sammen og hører om, hvad man spiste på Luthers tid.

Det begynder kl. 16.30 med foredrag om Lutherfamiliens hushold ved cand.mag. Barbara Zalewski, som er kendt fra DR's 'Historiequizzen'. Efter foredraget serveres en 8-retters menu med vin/øl. Under middagen hører man om de enkelte retter.

Som ung munk og præst fastede Martin Luther 180 dage om året som alle andre. Efter offentliggørelsen af hans teser i 1517 protesterede flere og flere mod fastereglerne. I 1522 begyndte tyske borgere at holde pølsegilder ved fastetidens begyndelse, og samme år anfægtede Luther fastens teologiske baggrund.

I 1525 blev Luther gift med den tidligere nonne Katharina von Bora, der var af overklasseslægt og forstod at føre stort hus. Familien med seks børn og utallige gæster spiste nu de samme retter året rundt.

Et renæssancemåltid med mange forskellige retter varede længe, så der var rigelig tid til samtaler og teologiske diskussioner – en samling af Luthers synspunkter fik derfor titlen 'Tischreden' - bordsamtaler.

Pris 300 kr. Billetter købes på kirkekontoret tlf. 4586 0097 senest 13. november.jesl

Munk og præst Martin Luther.
Munk og præst Martin Luther.

Publiceret: 12. November 2017 07:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere