12.302 har siden den festlige åbning 30. marts sidste år løst billet til 1286 visninger. Det svarer til 9,5 billetter pr. foresilling. Foto: Morten Timm
12.302 har siden den festlige åbning 30. marts sidste år løst billet til 1286 visninger. Det svarer til 9,5 billetter pr. foresilling. Foto: Morten Timm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Trommebiograf: 9,5 købte billet til hver forestilling

Biografen bruges i stigende grad af børn og pensionister

Biografen i kulturhus Trommen har siden åbningen for et lille års tid siden i gennemsnit solgt 9,5 billetter pr. filmvisning. Antallet af solgte billetter er i efteråret 2017 dermed kun steget marginalt efter en sommer, hvor der forventeligt ikke er så mange mennesker, der løser billet til en film.

I perioden fra 30. marts 2017 til 31. januar i år blev der solgt 12.302 billetter til i alt 1286 filmvisninger. Mellem april og august blev der til sammenligning i gennemsnit solgt 8,9 billetter pr. visning.

Fortsat i opstartsfasen

“Jeg mener fortsat, at biografprojektet er i en opstartsfase,” siger Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget (SF).

“Selvfølgelig kunne jeg ønske mig flere biografgængere. Udsolgt er dog ikke nødvendigvis et succeskriterium,” tilføjer udvalgsformanden.

Fyldt seniorbio

Hun glæder sig til gengæld over, at biografen i stigende grad benyttes af pensionister, skoler og børnefamilier i tilbud, der ligger uden for selve biografregnskabet.

Således har der sidste år været seniorbio hver uge med 42 deltagere, Hørsholms skoler har de sidste tre måneder i 2017 haft fem visninger med mange elever, biblioteket har haft 11 arrangementer i løbet af året og så har der været babybio hver anden uge siden oktober, oplyser kulturchef Henrik Duus Rosengren.

For Nadja Hageskov er disse aktiviteter en væsentlig del af biografprojektet.

“Vi har ikke sat et mål, så der skal være mindst så og så mange til hver film. Det skal løbe rundt økonomisk, og vi skal udnytte biografen til at give andre kulturelle tilbud,” lyder det fra udvalgsformanden.

Hun oplyser, at når der er en premierefilm i Hørsholm, så skal den vises i 11 dage - uanset antal solgte billetter.

“Så er det et ikke helt unaturligt, at der er 2,3 eller otte i salen til en af de efterfølgende forestillinger,” mener Nadja Hageskov.

Publiceret: 27. Februar 2018 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Bøger
Forsiden netop nu