Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ulvemosehuset: Politikerne blev kørt over

Kritik fra Venstre: Kommunen burde have oplyst om servitutter, der kan forhindre salg af Fritidshuset og Ulvemosehuset

Venstre i Hørsholm mener ikke, at grunden med Fritidshuset og Ulvemosehuset kan sælges eller forandres væsentligt, uden at de nuværende ejere af Rungstedgaard og Rungstedlund er blevet hørt. Og partiet kritiserer Hørsholm Kommune for ikke at have oplyst om disse forhold.

“Der ligger en lang række servitutter på ejendommen, som ikke er slettet af tingbogen. De gælder derfor fortsat,” siger Erik Wetche, kandidat til kommunalbestyrelsen og medlem af bestyrelsen i Venstre, til Ugebladet.

Han har derfor kontaktet de nuværende ejere af Rungstedlund for at høre, om de vil gøre brug af deres påtaleret i forhold til de planer, kommunen har med området. Og Wetche vil også tage kontakt til ejerne af Rungstedgaard.

Et af de dokumenter, Erik Wetche henviser til, er fra 1922, hvor Laura Hougaard, tidligere Dinesen, sælger den grund, hvor Fritidshuset nu står, til Rungsted Kostskoles Forberedelsesskole A/S, som det hed dengang.

Salget fandt sted på den betingelse, at der på grunden ikke må bygges højere end to etager foruden kælder og kvist og det blandt andet kun må benyttes til skole og beboelse for to familier.

Desuden er “de til enhver tid værende ejere af Rungstedlund samt ejere af naboparcellerne (...) berettigede til at påtale overtrædelse af fornævnte servitutmæssige bestemmelser...” hvor der i dokumentet henvises til, at der ikke må være “købmandshandel, beværtning, krohold, fabriksvirksomhed eller anden virksomhed, der ved røg, larm eller ilde lugt kan genere omboende.”

Erik Wetche siger til Ugebladet, at kommunen løbende burde have orienteret om disse forhold.

“Vi undrer os over at det ikke er sket, fordi vi mener, det er væsentligt for hele denne sag,” siger Erik Wetche.

Hvorfor kommer I først med det nu? Sagen har været undervejs i lang tid? Blandt andet i Økonomiudvalget?

“Mit indtryk er, at man har stolet for meget på kommunens administration. Politikerne er blevet kørt over.”

Gælder det også jeres egne?

“Jeg tror ikke alle har forstået, hvad det her betyder,” siger Erik Wetche, der til Ugebladet oplyser, at kommunale medarbejdere på forespørgsel har afvist, at der skulle være bestemmelser, som kunne stå i vejen for en ny udvikling af området.

Erik Wetche mener, at kommunen har forsømt at lægge blandt andet dette dokument frem. Ikke nødvendigt, siger den ansvarlige direktør.
Erik Wetche mener, at kommunen har forsømt at lægge blandt andet dette dokument frem. Ikke nødvendigt, siger den ansvarlige direktør.

Publiceret: 31. Oktober 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere