Kommunalvalg 2017
Mange forstår ikke, at Venstre og Konservative ikke arbejder sammen, siger Venstres lokale formand Jørgen Eirfeldt.
Mange forstår ikke, at Venstre og Konservative ikke arbejder sammen, siger Venstres lokale formand Jørgen Eirfeldt.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Venstre på frierfødder får kurv

Morten Slotved (K) vik ikke love sig væk, men vil garanterer borgerlig borgmester

Venstre i Hørsholm har i løbet af det seneste halve år forsøgt at fri til de konservative i kommunalbestyrelsen for at få aftalt et borgerligt samarbejde mellem de to partier efter kommunalvalget i november. Forgæves: Bejlerne er løbet ind i en iskold skulder fra både borgmester Morten Slotved og den lokale partiformand Tomas Dyrbye.

“Vi vil ikke være med i et eksklusivt samarbejde. Vi vil ikke vælge ét parti. Vi vil have så mange meninger og muligheder frem og holde alle døre åben på valgnatten. Jeg vil ikke love mig væk,” lyder den klare afvisning fra borgmester Morten Slotved.

Det synes Jøren Eirfeldt, formand for Venstre i Hørsholm, er ærgerligt.

“Mange borgerlige forstår ikke, at vi ikke samarbejder,” siger han til Ugebladet og kritiserer de konservatives tilgang til styring af kommunen.

“De konservative har den holdning, at alle skal være med til styringen, hvilket indebærer, at selv om cirka 80 procent af borgerne stemmer borgerligt, så har den røde blok formandskabet i halvdelen af udvalgene efter del- og hersk metoden,” mener Jørgenm Eirfeldt.

Han peger på, at han “ikke er sikker på, at en borgerlig styring af kommunen havde omfattet, at der afsættes 47 millioner kroner til en ekstra skøjtehal eller et ukendt antal millioner til ombygning af et ellers velfungerende koncerthus Trommen,” siger Venstre-formanden.

Han kalder begge projekter fornuftige, men mener ikke de skal finansieres af Hørsholms borgere på bekostning af eksempelvis motorvejstilslutning samt rengøring, vask og linnedskift hos ældre medborgere.

“Vi mener, vi med et samarbejde skal sikre en borgerlig-liberal linje i kommunen,” understreger Jørgen Eirfeldt.

Det er ifølge borgmesteren selv første gang i Slotveds borgmester-periode, at Venstre gør tilnærmelser af den slags. Og samarbejdet skulle blandt andet resultere i en borgmesterpost til Slotved samt viceborgmesterposten til Venstres spidskandidat Annette Wiencken plus en mere borgerlig fordeling af udvalgsposterne.

“Jeg samarbejder med dem, der peger på mig som borgmester,” slår Morten Slotved fast - og tilføjer: “Uanset, hvordan valget går, vil jeg garantere, at Hørsholm får en borgerlig borgmester.”

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-siden.

Publiceret: 30. Maj 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt