Det var her på Hørsholm Rådhus, at en ung borger torsdag eftermiddag i raseri over ikke at få kontanthjælp truede en medarbejder i borgerservice med vold. Foto: Morten Timm

Det var her på Hørsholm Rådhus, at en ung borger torsdag eftermiddag i raseri over ikke at få kontanthjælp truede en medarbejder i borgerservice med vold. Foto: Morten Timm

Ansat truet med tæv:

Røveridømt i raseri over nej til kontanthjælp

18-årig mand anholdt efter truende og voldsomt optrin på borgerservice Hørsholm Rådhus torsdag

Af
Morten Timm

Morten Timm

Torsdag ved 15-tiden udviklede der sig et voldsomt drama i borgerservice på Hørsholm Rådhus, da en 18-årig og netop røveridømt mand fra Hørsholm ikke kunne få udbetalt sin kontanthjælp her og nu.
Politikommissær hos Nordsjællands Politi, Mogens Mogensen, oplyser til Ugebladet, at den 18-årige sammen med to-tre andre ved 15-tiden indfandt sig i borgerservice.
“Da han ved disken fik oplyst, at han ikke umiddelbart kunne få udbetalt kontanthjælpen med det samme, tændte han helt af og truede medarbejderen med tæv.”
Episoden fik flere ansatte i borgerservice til trykke på overfaldsalarmen, og da flere patruljer ankom til rådhuset blev den 18-årige anholdt.
LÆS OGSÅ: Chef for Borgerservice om trusler: "En meget voldsom oplevelse"

Venter på afsoning

De andre unge i hans selskab blev ifølge Mogens Mogensen også vrede over, at de heller ikke kunne få kontanthjælpen før fredag, men de fortrak, inden politiet ankom.
På Hørsholm Kommune valgte man at lukke borgerservice en halv time før tid for at holde en debriefing af medarbejderne.
LÆS OGSÅ: Stukket med kniv under gaderøveri

Ifølge politikommissæren er den 18-årige godt kendt af politiet for vold og trusler. Lige nu venter han på at komme og afsone en ubetinget fængselsdom på syv måneder, som han blev idømt i Retten i Helsingør 14. november for knivrøveri af en kostbar jakke i september i Ådalsparken.
Den 18-årige mand, der er uden fast bopæl men er tilknyttet Hørsholm Kommune, fremstilles i dag kl. 12.30 i grundlovsforhør, sigtet for trusler om vold mod person i offentlig tjeneste.

Publiceret 01 December 2017 11:45