Modelfoto

Modelfoto

Se ugens politirapport:

Nytårsbrande og røveri

Her giver vi dig et overblik over nogle af de hændelser politi og brandvæsen har taget sig af i Hørsholm og Kokkedal den sidste uges tid

BILBRAND Søndag 30. december kl. 22.54 rykkede Nordsjællands Brandvæsen ud til ild i en bil på Højengen 1 i Kokkedal. Udover den brændende bil blev to nabobiler også varmeskadet.

INDBRUD Nytårsaften mellem kl. 17 og 23.25 blev der begået indbrud i en lejlighed på Bakkehave i Hørsholm. Hoveddøren blev opbrudt med koben og et ur stjålet.

INDBRUD En villa på Gl. Vallerødvej i Rungsted var udsat for indbrud nytårsaften kl. 21.23. Et vinduesrude blev knust, og ved anmeldelsen var ikke overblik over, hvad der blev stjålet.

BRAND Nytårsnat kl. 00.59 opstod der ild i en papkasse på Højmosevænge 5 i Hørsholm. Nordsjællands Brandvæsen rykkede ud af slukkede ilden.

BRAND Nytårsnat kl. 01.17 modtog Nordsjællands Brandvæsen en alarm om ild i noget affald på parkeringspladsen på Ørbæksgårds Allé 101. Det viste sig at være to fyrværkeribatterier, der brændte.

ANGREB Det blev meget mere end en almindelig lille brand, Nordsjællands Brandvæsen kl. 1.36 nytårsnat rykkede ud til i Islandshøjparken i Nivå. For da brandfolkene nåede frem for at gøre deres job - slukke ilden fra et efterladt fyrværkeribatteri, der havde bredt sig til en container med pap - blev de beskudt med fyrværkeri. Ifølge vagtchef Dyre Sønnicksen fra Nordsjællands Politi dukkede 10-12 unge op og angreb brandmændene ved at skyde med fyrværkeri efter dem. En 58-årig mand fra kvarteret forsøgte at tale flokken af unge til ro, men blev denne truet med et kanonslag og kontaktede politiet. "Brandfolkene trak ind bag deres køretøjer, da de blev beskudt, og så forsvandt de unge. De var der ikke, da vi kom til stedet," oplyste vagtchefen.

INDBRUD Fra søndag 30. december kl. 12 til 1. januar kl. 13 var der indbrud i en villa på Bukkeballevej i Rungsted. Et vindue til et bryggers blev først forsøgt aflistet med skruetrækker. Herefter blev der knust hul i ruden, men umiddelbart blev der ikke stjålet noget.

INDBRUD En rude blev knust på 1. sal til en villa på Vedbæk Strandvej, hvorefter der blev stjålet smykker og kontanter. Indbruddet er sket i tidsrummet 12. december kl. 18 og 1. januar kl. 3.

GADERØVERI En 17-årig dreng fra Kokkedal er blevet varetægtsfængslet i 14 dage og sigtet for røveri efter han sammen med en 15-årig dreng fra Kokkedal frarøvede mobiler fra to jævnaldrende drenge. Røveriet skete 1. januar om aftenen i en opgang i Egedalsvænge, hvor den ene blev tildelt flere slag i ansigtet og afkrævet penge til en 'dummebøde'. De to gerningsmænd blev anholdt ved 22-tiden. Ved grundlovsforhøret onsdag kom det ifølge sn.dk frem, at den sigtede havde sagt til de to forurettede, at han ville "stikke dem ned", hvis de ikke tømte deres lommer. Den 17-årige er sigtet efter straffelovens §288 for at have brugt vold til at røve mobiltelefonerne. Han nægter sig skyldig. Den anden gerningsmand, en 15-årig dreng, blev løsladt igen.

INDBRUD I perioden fra 26. december kl. 6.30 til 1. januar kl. 22 har der indbrudsforsøg i en villa på Fredensvej i Vedbæk. En rude var knust, og der var spor af færden uden for huset, idet en malerstige var flyttet og et nedløbsrør var beskadiget. Det er ikke oplyst om gerningsmændene har været inde i huset.

STORM Nordsjællands Brandvæsen rykkede onsdag 2. januar kl. 02.47 ud til et væltet træ på Sjælsmarkvej i Hørsholm, mellem 1 km-skiltet og Stumpedyssevej.

STORM Et træ på Vedbæk Strandvej udfor nummer 379 væltede i stormen onsdag 2. januar kl. 03.20, hvor Nordsjællands Brandvæsen rykkede ud for at fjerne det fra vejen.

BRAND Fredag kl. 17.56 rykkede Nordsjællands Brandvæsen ud til en beboer på Bakkedal i Kokkedal. Her var der gået ild i en gasbrænder, som man blandt andet bruger til creme brulee. Først forsøgte beboeren at smide den i håndvasken og slukke den med vand. Det hjalp ikke, og beboeren måtte bruge en pulverslukker. Der var en del røg, men ilden var slukket, da brandvæsenet ankom.

Ingen personer kom noget til, da to stødte sammen på lørdag formiddag. Foto: Steen Øllgaard, Byrd

To biler stødte sammen lørdag formiddag på Usserød Kongevej. Foto: Steen Øllgaard, Byrd

UHELD To biler - en VW Up og en ældre VW Golf - var lørdag 5. januar kl. 10.44 impliceret i et mindre færdselsuheld på Usserød Kongevej i Hørsholm ud for nummer 35. Der skete ingen personskade og kun mindre materielskade, men sammenstødet betød, at Usserød Kongevej i en periode var spærret i sydgående retning.

INDBRUD To formodede gerningsmænd blev set, men slap væk efter et indbrud i en villa på Strandvænget i Rungsted fredag 4. januar omkring 18.15. Her forlod de stedet ad en indkørsel, der løber langs hækken ind til huset, da beboeren kom hjem. Signalementet lyder: Mænd, iført mørkt tøj. Den ene talte dansk. Et stuevindue var aflistet, og der blev stjålet kontanter.

INDBRUD Lørdag 5. januar mellem kl. 14.30 og 18.15 var der indbrud i en villa på Usserød Kongevej i Hørsholm. En rude blev knust rude, hvorefter hasperne åbnet. Vidner har set en mistænkelig mand på 25-30 år, ca. 182 cm høj, dansk af udseende og med mørkt hår. Iført mørkt tøj. Der var ved anmeldelsen ikke overblik over, hvad der blev stjålet.

INDBRUD En villa på Brødregårdsvej i Kokkedal var fredag 4. januar udsat for indbrud i tidsrummet kl. 7 og 19.05. Gerningsmanden var kommet ind ved at opbryde et vindue til toilet og stjal kontanter, designerpynt og smykker.

Kilde: Nordsjællands Politi og Nordsjællands Brandvæsen

Publiceret 08 January 2019 07:40