Blodig bandekrig i Rungsted:

En dræbt - fire sårede

Politiet har 14 anholdte efter skyderi på Rungsted Strandvej, men jagter stadig flere gerningsmænd i området. Politi mener, at der er tale om lokale bandegrupperinger

Af
Morten Timm og Fred Jacobsen

En mand på 20 år blev dræbt og fire sårede - alle mænd i 20 års alderen - ved et omfattende skyderi på Rungsted Strandvej overfor nummer 217 tidligere på aftenen.

På et netop overstået pressemøde på politigården i Helsingør har politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi oplyst, at skyderiet efter alt at dømme er et opgør mellem to lokale bandegrupperinger.

"Bygget på vores underretninger, så er vores arbejdshypotese lige nu, at det er lokale bandegrupperinger fra vores politikreds," oplyste Lau Thygesen uden dog specifikt at komme ind på hvilket lokalområde, der er tale om, ligesom han heller ikke kunne oplyse noget præcist om et motiv.

Politiet fortalte på pressemødet, at man efter anmeldelsen kl. 18.03 nåede frem til gerningsstedet ved Sophienberg Slot til kaotiske scener med flere sårede og så den ene person, der mistede livet.

Ingen udover personerne fra de to bandegrupperinger er blevet ramt ved skyderiet.

Gerningsmænd på fri fod

Nordsjællands Politi har allerede anholdt flere personer - omkring 14 - men siger, at der flere gerningsmænd på fri fod, som lige nu eftersøges i området..

Derfor foregår der stadig en massiv efterforskning i området her til aften, men de lokale borgere kan tage den med ro, fastslog Lau Thygesen på pressemødet.

Nordsjællands Politi vil meget gerne høre fra folk, der har set noget op til og under skyderiet. De bedes kan henvende sig på 1-1-4.

De fire sårede - ifølge Nordsjællands Politi - blev alle eskorteret til Rigshospitalet, hvor de nu bliver bevogtet af politiet, der er opmærksom på mulige hævnaktioner.

Politiindsatsen i Rungsted har været så omfattende, at der er blevet indkaldt mandskab fra andre politikredse.

Publiceret 06 April 2019 22:18