Nordsjællands Politi gav søndag en pressebriefing om skuddramaet på Rungsted Strandvej lørdag aften, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev dræbt. Samtidig har politiet opstillet en mobil politistation på Rungsted Havn som en tryghedsskabende foranstaltning.

Nordsjællands Politi gav søndag en pressebriefing om skuddramaet på Rungsted Strandvej lørdag aften, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev dræbt. Samtidig har politiet opstillet en mobil politistation på Rungsted Havn som en tryghedsskabende foranstaltning. Foto: Jens-Nørgaard-Larsen (Scanpix)

Politiet sigter fem mænd for drab:

Mobil politistation i Rungsted og fortsat intensiv patruljering

Nordsjællands Politi har efter skyderiet i Rungsted lørdag indledt en tryghedsskabende indsats med en opstillet mobil politistation ved Rungsted Havn og fortsat øget patruljering

Af
Morten Timm

Efter lørdagens skudepisode på Rungsted Strandvej, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev dræbt, og fire andre mænd såret, har politiet i dag sigtet fem personer for drab.

De er blevet fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, men de nægter sig alle skyldige. Der er samtidig blevet nedlagt navneforbud for de sigtede og den dræbte.

To af dem blev varetægtsfængslet i fire uger, mens de tre øvrige foreløbig fik opretholdt anholdelsen i tre gange 24 timer.

Derudover har Nordsjællands Politi brugt en stor del af søndagen på en tryghedsskabende indsats i lokalområdet. Ved Rungsted Havn er der en mobil politistation, ligesom der fortsat er intensiveret patruljering i Rungsted, meddeler Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse søndag.

"Sådan en hændelse, som vi så i går, er ganske uacceptabel, og vi har nu en vigtig opgave med at få genoprettet borgernes tryghed. Derfor sætter vi de nødvendige ressourcer af til både at få pågrebet de mulige gerningsmænd, efterforske sagen og være synligt til stede og til rådighed for de borgere, som måtte have brug for det," siger politidirektør Jens-Christian Bülow, Nordsjællands Politi.

Skydevåben og kniv

Siden anmeldelsen om skyderiet på Rungsted Strandvej klokken 18.03 har politiet arbejdet aftenen og natten igennem intensivt på at sikre spor og finde frem til gerningsmændene.

Rungsted Strandvej mellem Bukkeballevej og Sophienberg Slot var spærret i adskillige timer efter skyderiet lørdag aften.

Rungsted Strandvej mellem Bukkeballevej og Sophienberg Slot var spærret i adskillige timer efter skyderiet lørdag aften. Foto: Bjørn Nielsen, Byrd

Der er fundet et skydevåben i området omkring gerningsstedet, og politiet oplyser, at der også er brugt en kniv ved episoden, da en af de mænd, som blev såret, har skader efter knivstik.

Endvidere er der fundet flere biler, som formodes at være brugt i forbindelse med skyderiet og med den påkørsel af køretøjer, som skete ved skuddramaet lørdag.

Der blev foretaget anholdelse af 22 personer, men 17 af dem er løsladt igen, mens de sidste fem personer i som nævnt sigtes for drab på den 20-årig mand fra Nivå og drabsforsøg.

Søger flere borgerhenvendelser

Det endelige motiv for skyderiet er endnu ikke er fastlagt, men Nordsjællands Politi arbejder fortsat ud fra den hypotese, at der er tale om en konfrontation mellem medlemmer af to lokale, kriminelle netværk.

Nordsjællands Politi har allerede modtaget mange henvendelser fra borgerne, men vil fortsat gerne høre fra vidner eller andre, som har oplysninger om sagen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 eller ved den mobile politistation.

Publiceret 07 April 2019 19:09