Nordsjællands Brandvæsen rykkede tidligere på dagen ud til Rungsted Kyst Station for at få kølet et overophedet toghjul ned.

Nordsjællands Brandvæsen rykkede tidligere på dagen ud til Rungsted Kyst Station for at få kølet et overophedet toghjul ned. Arkivfoto: Bjørn Nielsen, Byrd

Brandvarmt hjul udfordrede kystbanetog i Rungsted

Brandvæsenet måtte i sving for at få styr på overophedet hjul på passagerløst tog

Af
Fred Jacobsen

Et i bogstaveligste forstand brandvarmt toghjul generede i formiddag togtrafikken på Kystbanen i en times tid. Det betød blandt andet, at passagerer måtte skifte fra tog til togbusser mellem Skodsborg og Helsingør.

Synderen var et hjul på et tomt kystbanetog. Det var blevet så varmt, at der stod røg op fra det. Toget var på vej på værksted og valgte at stoppe på Rungsted Kyst Station.

Hjul kølet ned

Varmeudviklingen var så voldsom, at Nordsjællands Brandvæsen blev tilkaldt for at få styr på det rygende tog. Og for en sikkerheds skyld blev alle tre spor på stationen spærret for togtrafik.

"Der var gået ild i en bremse, så hjulet var blevet omkring 150 grader varmt. Det kølede vi så ned med en ventilator," oplyser indsatsleder Kent Johansen fra Nordsjællands Brandvæsen.

Togtrafikken blev stoppet omkring kl. 8.40. En times tid senere var det havarerede tog bugseret væk og togene kunne igen køre.

Publiceret 27 August 2019 16:40