Den reddede mand vinker til konen, der genoptager fiskturen efter redningsaktionen.

Den reddede mand vinker til konen, der genoptager fiskturen efter redningsaktionen. Foto: Jørgen Jessen

Drama ud for Rungsted:

Kunne ikke finde båden med syg mand

Redningsbåd sejlede forbi båden med syg mand, fordi ingen vidste, hvor han var

Af
Fred Jacobsen

En større redningsaktion på Rungsted Havn udviklede sig tidligere i dag dramatisk og blev lidt af et kapløb med tiden. Og i en stund vidste redningsmandskabet fra Nordsjællands Brandvæsen ikke, hvor den person, de skulle finde og behandle, befandt sig.

Personen, ifølge indsatsleder Kent Johansen en mand i pensionistalderen, befandt sig på et fartøj et sted mellem Rungsted Havn og øen Hven og havde fået et ildebefindende ombord. Der blev ringet alarm 1-1-2 fra båden, og den blev modtaget i Sverige.

Ingen tidsspilde

Så da Nordsjællands Brandvæsen kl. 12.13 rykker til Rungsted Havn med fuld alarm og redningsbåd, vidste redningsfolkene ikke andet end at en mand havde det skidt på en båd et sted mellem Rungsted Havn og Hven.

"For ikke at spilde tiden sejler vi derud og leder, men vi ved ikke rigtig hvad vi leder efter. Og vi ved ikke, om båden befinder sig på denne eller den anden side af Hven," fortæller Kent Johansen.

Da redningsfartøjet fra Nordsjællands Brandvæsen stævner ud fra Rungsted Havn, ved redningsfolkene ikke, hvor de skal finde manden med ildebefindendet.

Da redningsfartøjet fra Nordsjællands Brandvæsen stævner ud fra Rungsted Havn, ved redningsfolkene ikke, hvor de skal finde manden med ildebefindendet. Foto: Jørgen Jessen

Beslutningen om et sejle ud alligevel bliver taget, fordi redningsfolkene i Rungsted havde fået oplyst, at det ville tage ca. 40 minutter for den pågældende båd at sejle i havn - og brandvæsenets båd kan nå Hven på otte minutter.

Sejler forbi

"Mens de er derude, sejler vores folk faktisk forbi båden med manden med ildebefindendet ombord," forklarer indsatslederen til Ugebladet.

Mens den hurtige redningsbåd prøver at nå frem til båden med den syge mand, bliver der etableret radiokontakt via VHF og Lyngby Radio, og på den måde finder redningsfolkene ud af, at manden befinder sig på en kutter, der ligger ude på Øresund i det lune sensommervejr.

"Vi går omborg og får stabiliseret manden og bragt ham i land," lyder det fra indsatsleder Kent Johansen.

På vej til ambulancen havde manden såmænd overskud til at vinke til fruen, der blev på kutteren og tog ud og fortsatte fisketuren.

Publiceret 27 August 2019 16:00