"Det er en anmeldelse, som vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at efterforske nærmere," siger vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen, Nordsjællands Politi.

Nye oplysninger:

Politiet advarer nu mod børnelokker med tatovering

Nordsjællands Politi efterforsker med stor alvor sagen fra Rungsted, hvor 10-årig blev forsøgt lokket med slik. Andre tilfælde i nabokommunerne

Af
Morten Timm

Nordsjællands Politi går nu ud med en advarsel til forældre og børn efter en mand forsøgte at lokke en 10-årig dreng fra Rungsted til at tage med ham hjem ved at tilbyde slik. Der er også registreret lignede tilfælde i andre kommuner.

Episoden i Rungsted fandt sted på Sophienbergvej omkring kl. 16.30, hvor den 10-årige var på vej hjem fra fodbold på Vallerødskolen.

"Det er en anmeldelse, som vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at efterforske nærmere," siger vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Samtidig er der en opfordring til forældre om at tale med deres børn om, at de ikke skal gå med personer, som de ikke kender, ligesom børn skal sige nej til tilbud om fx slik.

Dødningehoved-tattoo

I forhold til de første udmeldinger er der ændret lidt i signalementet af manden, som beskrives som dansk, lys brun i huden, muskuløst til kraftigt bygget, lidt højere end 180 cm med mellemlangt sort hår.

Han har en tatovering, der muligvis ligner et dødningehoved, foran på halsen, og var iført sort hættetrøje, mørke eller sorte bukser.

Ifølge beskrivelsen talte manden lidt 'smart' og kørte i en mørkeblå 'lidt lang' VW, hvor tallet 52 indgår i nummerpladen. Tidligere blev der nævnt en Passat.

Den 10-årige dreng har forklaret, at bilen kørte forbi ham på Hestehaven og drejede til venstre ad Sophienbergvej, hvor den stoppede og manden steg ud. Da drengen gik forbi bilen blev han spurgt om, han ville have noget slik.

Drengen svarede nej og skyndte sig ned ad en sti, der fører hen til Strandvænget. Manden fulgte efter ham, men stoppede så.

Flere tilfælde

Nordsjællands Politi har også fået andre henvendelser om lignede tilfælde fra blandt andet Nærum, Helsinge og Allerød, hvor en mand har henvendt sig til børn og enten tilbudt dem slik eller et lift.

Der er dog ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem disse hændelser og hændelsen i Rungsted, oplyser vicepolitiinspektøren.

"Det skaber helt naturligt utryghed blandt forældre, når børn bliver kontaktet af fremmede. Men det er også vigtigt at huske på, at der ikke er sket noget kriminelt, og vi reelt ikke ved, hvilke intentioner, der ligger bag kontakten til børnene," siger John Dyhrberg Christensen i pressemeddelelsen.

Han opfordrer alle borgere, som har oplysninger, der kan hjælpe i efterforskningen af sagen, til at kontakte Nordsjællands Politi på 114.

Publiceret 11 October 2019 15:45