Det endte fatalt, da en rytter søndag på sin hest kom ridende over en såkaldt færist på en sti i Hørsholm. Hesten faldt i og sad fastklemt og måtte aflives af en dyrlæge.

Det endte fatalt, da en rytter søndag på sin hest kom ridende over en såkaldt færist på en sti i Hørsholm. Hesten faldt i og sad fastklemt og måtte aflives af en dyrlæge. Modelfoto: AdobeStock

Fatal ridetur kostede hest livet:

Fik bagben skåret op

Dyrlæge måtte aflive ridehest efter faldulykke. Beboere hjalp chokeret rytter

Af
Morten Timm

En hyggelig ridetur på en sti ved Femsølyngvej i Hørsholm udviklede sig søndag kl. 13.15 pludselig til et mareridt for både rytter og hest.

Rytteren og hestens ejer, der ikke er fra lokalområdet, red af ukendte årsager over en færist (jernrist over vejen der skal forhindre kvæg i at passere).

Hestens bagben faldt gennem risten og sad uhjælpelig fast.

Aflivet på stedet

Nordsjællands Brandvæsen blev tilkaldt til stedet. Det samme gjorde en dyrlæge, som hurtigt måtte konstatere, at hesten havde pådraget sig så slemme skader, at den måtte aflives.

Ristens jernlægter havde skåret begge bagben skåret op og flere sener var revet over, oplyser indsatsleder Kent Mathiesen fra Nordsjællands Brandvæsen.

Nogle af områdets beboere tog sig af den chokerede rytter, der efter at have sagt farvel til sin hest, blev bragt hen på en nærliggende gård. Dyrlægen foretog aflivningen på stedet, og brandvæsenet sørgede for at bugsere det døde dyr væk.

Redningsaktionen strakte sig over et par timer, meddeler indsatslederen fra Nordsjællands Brandvæsen.

Publiceret 29 October 2019 18:00