Arkivfoto: Peter Mailand

Arkivfoto: Peter Mailand

Politiet slog til:

To mænd anholdt og sigtet for indbrudsbølge

To litauiske mænd på henholdsvis 31 og 39 år blev fredag morgen anholdt og sigtet for adskillige tyverier og indbrud i personbiler i Nordsjælland

I samarbejde med SEØ (Særlig Efterforskning Øst) har Nordsjællands Politi fredag morgen klokken 06.12 anholdt to litauiske mænd på Christianshavn og sigtet dem for flere tyverier fra biler, hvoraf flere sandsynligvis er begået i Fredensborg og Hørsholm.

De to mænd på henholdsvis 31 og 39 år er mistænkt for omfattende tyverier af rat, indbygget GPS-udstyr, instrumentpaneler med mere fra personbiler af mærkerne BMW og Mercedes i både Nordsjælland og flere andre steder på Sjælland.

Det fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

"Vi har foretaget en intens efterforskning i et godt og tæt samarbejde med SEØ, og jeg er meget tilfreds med, at det på baggrund af efterforskningen er lykkedes os at anholde to formodede gerningsmænd til formentlig mange tyverier fra personbiler," siger han til Ugebladet.

Efterforskning kører på højtryk

De to anholdte bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør med anmodning om varetægtsfængsling. I første omgang lyder sigtelsen på ni tyverier fra personbiler, men politiet forventer, at antallet af sigtelser bliver øget, efterhånden som efterforskningen skrider frem.

Overfor Ugebladet vil Lau Thygesen 'bestemt ikke udelukke', at flere indbrud er begået i Fredensborg og Hørsholm.

"Efterforskningen kører stadig på højtryk, for især Nordsjælland har været hårdt ramt af tyverier fra primært BMW’er og Mercedeser på det seneste, og vi kan derfor på ingen måde udelukke, at de to skal sigtes for flere forhold, når vi får trevlet sagerne op. Derudover har vi også en tese om, at vi kan knytte de to til adskillige indbrud i privat beboelse, men det må efterforskningen vise," siger han.

Publiceret 08 November 2019 17:00