ANNONCE

Familien har tilbragt mange hyggestunder ved langbordet i køkkenalrummet i semestrets løb.

Thomas fra Seattle har fået en dansk familie

Trods fuldtidsjobs, tre børn og hund er familien Reinbacher i Humlebæk for anden gang værtsfamilie for en DIS-studerende. Den første, Mary fra Colorado, gjorde et kæmpe indtryk på familien, og nu er Thomas fra Seattle i fuld gang med at gøre det samme.

Der er meget, Thomas James Mallick godt kan lide ved familien Reinbacher og deres hyggelige hus i Humlebæk. For eksempel den blåpolstrede stol henne i hjørnet af køkkenalrummet.

Her nyder den 21-årige amerikaner at slappe af og iagttage det summende liv i den danske værtsfamilie, som han er en naturlig del af i de fire måneder, han læser på DIS i København.

Og måske slutter familiens godmodige Berner Sennehund, Sazzi, sig til Thomas for en skraber ved hans fødder.

”Undervisningen er god, men hver dag ser jeg frem til at komme tilbage til min værtsfamilie – og Sazzi. Jeg er glad for, at jeg valgte at bo hos en familie frem for at bo på kollegium. At være en del af en dansk familie er et højdepunkt i mit ophold,” siger Thomas.

Thomas fra USA er hurtigt blevet en naturlig del af familien Reinbacher.

 

Lektier ved langbordet

Han kommer oprindeligt fra Seattle, men studerer computer science og politisk videnskab på Vanderbilt University i Nashville, Tennessee. På sit DIS-semester i København har han undervisning i computer science og kommunikation.

Lektierne klarer han – ligesom familiens andre unge medlemmer – ved langbordet i køkkenalrummet.

Familien Reinbacher tæller mor Solvej, far Kasper og deres tre børn, Magnus, Cecilie og Jonas på 17, 16 og 13 år.

Den blåpolstrede stol er blevet et af Thomas’ yndlingssteder i værtsfamiliens hjem. Ofte får han selskab af familiens hund, Zazzi.

 

Mary gjorde indtryk

Det er kun anden gang, at familien Reinbacher er vært for en amerikansk DIS-studerende. Den første var Mary, som boede hos familien for fem år siden.

Da familien i efteråret tog til USA og besøgte Mary og hendes familie i Colorado, gik det op for dem, hvor meget det egentlig havde betydet for dem at have lukket Mary ind i deres liv. Og det var gensidigt.

”Undervejs på turen, da vi fem var alene på roadtrip, kom et af børnene så med den idé, at vi skulle være værtsfamilie igen. Og det kunne vi da hurtigt blive enige om,” fortæller Solvej.

 

Tag os, som vi er

Solvej er lærer på Nivå Skole, og Kasper arbejder som auktionarius i Kopenhagen Fur.

Fuldtidsjobs og et travlt familieliv med tre børn, fritidsinteresser, en hund der skal luftes og leges med og alle mulige andre daglige gøremål er dog ingen hindring for et godt og meningsfuldt værtskab for en udenlandsk studerende, mener de. Tværtimod.

Thomas har mødt familien Reinbacher, præcis som den er – og er trådt lige ind i den. Inklusive den ugentlige familiemiddag hver torsdag hos Solvejs forældre 300 meter henne ad vejen.

”Uanset at vi har et travlt hjem, har vi har ikke ændret på noget, fordi Thomas er her. Vi har vores måltider og daglige liv, og Thomas er en del af det. Han har også været god til at træde ind i vores familieliv, som den han er, og være en del af vores sammenhold, både til hverdag, hvor vi har travlt, og i weekenden, når vi er mere sammen. Jeg håber, det er, hvad den studerende ønsker, for det er, hvad de får her!” siger Kasper og får langbordet til at grine.

En ny oplevelse

Børnene i huset er blevet fem år ældre, og selv om de godt kan huske Mary, er Thomas en helt ny og anderledes oplevelse.

”Det er hyggeligt og lærerigt at have Thomas boende. Vi får talt en masse engelsk. Jeg er flyttet ud af mit værelse, men det var en god handel for mig! Vi skrev sammen, inden han kom, og jeg kunne se, at vi har mange fælles interesser. Vi kan lide de samme serier, og jeg og min bror Jonas går i fitness sammen med Thomas,” fortæller Magnus.

Engelsklektierne er blevet meget sjovere, efter Thomas er flyttet ind.

 

Sazzi har også sagt god for mig

Når Thomas har fri fra skole i København, nyder han livet i huset i Humlebæk, uanset hvor mange der er hjemme.

”Vi hygger os sammen og tager på små ture. Jeg har lavet mad til alle nogle gange, og jeg har også smagt jeres danske mad – for eksempel hakkebøf, fiskefrikadeller og leverpostej. Jeg spiser stort set alt – bare ikke jeres lakrids. Jeg har prøvet, men nej! Min kæreste, som også er DIS-studerende, er her ofte, og hun føler sig ligesom mig meget velkommen. Sazzi har også sagt god for mig, så jeg godt må lufte hende,” siger Thomas.

Thomas har prøvet en del dansk mad, og mens lakrids ikke faldt i hans smag, så er det lokale ismejeri godkendt.

 

60 år med kulturudveksling

DIS har siden 1959 taget imod studerende fra amerikanske universiteter, der læser et semester på DIS i København. En stor del af de studerende vælger at bo hos lokale værtsfamilier, så de kan opleve den danske kultur på tæt hold.

 

Bliv værtsfamilie

Du kan også blive værtsfamilie for en studerende. DIS modtager studerende to gange om året, i august og januar, og de studerende læser i København i fire måneder.

Læs mere og tilmeld dig på: DIS-kbh.dk

DIS Værts- og besøgsfamilier
Vestergade 7, 1456 København K
Telefon: 33 76 54 46

Instagram: @disdanmark

Facebook: @DISfamilie

Læs mere om DIS-værtsfamilier

DK.jpg