Borgmester Morten Slotved takker regeringen for at tømme Udrejsecenter Sjælsmark for børnefamilier - og er klar til at købe den gamle kaserne.

Borgmester Morten Slotved takker regeringen for at tømme Udrejsecenter Sjælsmark for børnefamilier - og er klar til at købe den gamle kaserne. Foto: Thomas Lekfeldt (Ritzau/Scanpix)

Hørsholm klar til at købe Sjælsmark

Borgmester Morten Slotved glad for regeringens beslutning om at flytte børnene fra Sjælsmark - og mener, området kan udvikles til erhvervsområde

Af
Fred Jacobsen

Den socialdemokratiske regering og dens støttepartier Radikale Venstre, Enhedslisten og SF's aftale om at flytte børnefamilierne ud af Udrejsecenter Sjælsmark senest i april næste år vækker glæde hos borgmester Morten Slotved.

”Hvis Udrejsecenter Sjælsmark var en kommunal virksomhed, havde jeg lukket den, så jeg siger tak til regeringen for beslutningen om at flytte børnefamilierne ud," siger Slotved i en pressemeddelelse.

Sætter regeringen den til salg, er vi klar

Morten Slotved, borgmester

Han håber nu, at Hørsholm Kommune kan købe den gamle kaserne til den pris - ca. 28 millioner kroner -, som forsvaret og justitsministeren i sin tid aftalte og forventer opbakning til dette i kommunalbestyrelsen.

Den er dog ikke helt 'hjemme' endnu: For vel har regeringen og deres støttepartier nu meldt ud, at børnefamilierne skal være et andet sted, men har ikke sagt noget præcist om, at det også betyder en endegyldig lukning af Udrejsecenter Sjælsmark. Det ville dog overraske Morten Slotved, hvis det ikke sker.

"Hvorfor skulle man dog bruge penge på at have et halvtomt center stående? Jeg vil blive noget overrasket, hvis ikke de lukker det. Og sætter regeringen Sjælsmark til salg, er vi klar," siger borgmesteren.

Området egner sig ifølge Morten Slotved ikke til boliger, men kunne udvikles til et område til mindre erhverv, for eksempel håndværksvirksomheder, lagerplads eller lignende.

Underretninger fylder

I 2018 fik Hørsholm Kommune 56 underretninger med forskellige bekymringer for børnene på Sjælsmark. Tallet for 2019 er ikke opgjort endnu, men er formentlig højere. Sidst i maj lå underretningerne på 40 og udgør ca. 30 procent af alle kommunens underretninger.

Hvorfor skulle man dog bruge penge på at have et halvtomt center stående?

De er ifølge Morten Slotved hver og én fortællingen om "forskellige måder, at Udrejsecenter Sjælsmark ikke har været den rette løsning for børnene."

"Vi kan næppe få det skåret tydeligere ud end med disse markante tal. Udrejsecenter Sjælsmark er ikke løsningen”.

Publiceret 21 November 2019 08:00