Stefan Grey fra Rungsted Hørsholm Floorball Klub fik senest Årets Lederpris overrakt af SFKU-formand Nadja Maria Hageskov. Men er det sådan, idrætten får anerkendelser? Det vil udvalget se på i den kommende tid.

Stefan Grey fra Rungsted Hørsholm Floorball Klub fik senest Årets Lederpris overrakt af SFKU-formand Nadja Maria Hageskov. Men er det sådan, idrætten får anerkendelser? Det vil udvalget se på i den kommende tid. Foto: Morten Timm

DEBAT: Rigeligt med plads til forbedringer i idrætten

Af Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget og Morten Bast Hall (K), medlem af Sport-, fritid- og kulturudvalget:

Idrættens vilkår. Er der overhovedet behov for en idrætspolitik og går det egentlig ikke meget godt i Hørsholm?

Svaret er både nej og ja. Med over 15.000 aktive idrætsudøvere er vi i den absolutte Danmarkstop. På trods af en beskeden kommunestørrelse, udbyder vi alligevel et væld af sportsgrene. Mange er tilfredse og vi får sjældent klager.

Men en brugerundersøgelse fra DGI gav os rigeligt med plads til forbedring, hvilket vi ikke er stolte af.

Det ligger os meget på sinde, at vi sammen med Idrætsrådet finder ud af, hvordan vi løser disse udfordringer. Der har allerede været en arbejdsgruppe i gang, som er kommet med en række anbefalinger som SFKU forelægges og drøfter på næste møde. Vi vil fremhæve 3 punkter.

Anerkendelse af frivillige: Vi benytter enhver lejlighed til at takke frivillige kræfter i vores foreninger. Men det er ikke nødvendigvis nok. Der er mange frivillige, der aldrig når op på podiet og får en anerkendende pris. Sammen med Idrætsrådet er det noget, vi vil arbejde stærkt for.

Serviceniveauet fra kommunen: Der sket en ændring og desværre også en servicereduktion for Idrætsparken brugere. Dette skinner også igennem i undersøgelsen. Hvor vi før havde medarbejdere direkte i Idrætsparken, er det nu lagt under afdelingen Facility Management, hvilket opleves som en stor ændring. Det skal blive mere gnidningsfrit. Derfor arbejder vi med at udvikle dialogen og administrationsvejen, så de frivillige ikke skal igennem en kommunalbureaukratisk jungle, og kan målrette de frivillige timer på foreningen.

Idrætspolitikken: Den er af ældre dato og er genstand for kritik. Der er et ønske om inddragelse, og det er vi allerede godt i gang med. Vi har haft det første møde med brugere om hvilke ønsker og behov der er blandt borgerne til fremtidens idrætstilbud.

Det er vigtigt for os, at det produkt vi ender op med, er en politik, der forholder sig til hverdagen og samtidig rækker ind i fremtiden for at sikre fremtidens idrætstilbud og vilkår for frivillige i Hørsholm Kommune. Det skal ikke være et stykke papir, vi opbevarer i skuffen, men et aktivt og dynamisk dokument, vi kan arbejde sammen om.

Vi ser frem til den videre proces og håber på mange flere input fra jer ,som det hele handler om: foreningsaktive og selvorganiserede idrætsudøvere, unge som ældre, trænere, bestyrelsesmedlemmer og andre med noget på hjertet omkring vores idrætspolitik.

Publiceret 21 November 2019 16:00