Søren Ulrik Thomsen kommer til Karen Blixen Museet. Foto: Robin Skjoldborg, 2014

Søren Ulrik Thomsen kommer til Karen Blixen Museet. Foto: Robin Skjoldborg, 2014

Søren Ulrik Thomsen-foredrag:

Og om at Jeg. Er. Her. Nu

Den kendte forfatter fortæller på Karen Blixen Museet om livet, døden og poesien

Der er mulighed for at opleve en af Danmarks mest anerkendte og populære digtere Søren Ulrik Thomsen torsdag 1. februar kl. 17 på Karen Blixen Museet. Det skriver museet i en pressemeddelelse. Her vil han læse op fra bogen ’En hårnål klemt inde bag panelet’ fra 2016. Bogen, der fik fremragende anmeldelser og længe lå på bestsellerlisten, viser hvilken fremragende essayist Søren Ulrik Thomsen også er.

Billedlig stil tog over

Til arrangementet vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål og drøfte bogen med forfatteren. Søren Ulrik Thomsen er født i 1956. Han debuterede i 1981 med digtsamlingen Cityslang. Han er med sine tre digtsamlinger fra 80’erne en del af det generationsskifte, hvor man gør op med 70’ernes jordnære tendenser og i stedet lader en mere billedlig stil tage over.

Tekster med sansninger

En hårnål klemt inde bag panelet udkom i 2016 og indeholder tekster, som genremæssigt går fra det essayistiske reflekterende til erindringshistorier og prosadigte. Det er dette værk, som Søren Ulrik Thomsen denne aften vil fokusere på. Bogen består af korte tekster om tiden, der både forsvinder bagud og flygter fremover. Teksterne er fulde af sansninger, stemninger og iagttagelser. Fra det essayistisk reflekterende til erindringshistorier og prosadigte. Fra det rå til det rørende. Et af bogens budskaber handler ifølge pressemeddelesen om ikke at lade fortiden stivne til klichéer. I stedet ligger der i værket en opfordring til at forholde sig kritisk til nutiden uden at miste håbet. Om at mistro alle, der længes efter den gamle verden, og frygte dem, der vil bygge en ny. Og om at Jeg. Er. Her. Nu, men jo også altid et andet sted. jbe

Publiceret 30 January 2018 14:30