"Hørsholm Kirke så smuk - ja, nu er den så lige pakket lidt ind i år - men den ligger så flot ved vandet. Det er min yndlingskirke, og vi lyder også godt i den," fortæller Marie Carmen Koppel. Foto: Morten Timm

Ekstrakoncert med Marie Carmen Koppel:

Derfor er julen noget helt særligt

Udover en lang juleturné, der rammer Hørsholm med to koncert 16. december, så er julen den tid på året, hvor sangerinden Marie Carmen Koppel gør sig mange tanker om livet

Af
Morten Timm

En af de største danske sangstemmer tilhører 47-årige Marie Carmen Koppel. De sidste ni år er hun blevet indbegrebet af jul i Hørsholm med sine populære julekoncerter i Hørsholm Kirke, som hun overtog med stor succes efter Etta Camerons død.

Sangerinden har netop taget fat på den helt store juleturné, der tæller i omegnen af 35 koncerter. Nu med to af dem i Hørsholm Kirke søndag 16. december. For der er netop arrangeret en ekstrakoncert kl. 16.30, og billetsalget er netop skudt i gang på Billetlugen.dk

"Jeg tror kun, at det er julemanden, der har mere travlt end mig," siger Marie Carmen Koppel med stort smil, da Ugebladet møder hende i Hørsholm Sognegård, da før hun turnépremiere, der indledes i det jyske og strækker sig 17 dage i streg.

"Det er første gang, jeg skal være så længe væk fra min datter Celeste (14 år) og vores hund Whitney på fem år. Det bliver svært det sværeste," siger Marie Carmen Koppel.

Taknemmelig

Men hun glæder sig som et lille barn og er taknemmelig for, at det kan lade sig gøre. Juleturnéen er nemlig ubestridt årets højdepunkt.

"Vi har i år forberedt os ekstra meget, og vi skal bare nyde det. Jeg elsker ikke kun julen, jeg elsker også at møde publikum på denne tid. Tænk at jeg er så heldig at få lov til det, og så elsker jeg så bare de sange. De betyder så meget for mig," siger sangerinde og lyser op for at nævne 'Silent Night' og 'When you wish upon a star', som et par af de sange, der har størst betydning for hende og aldrig bliver træt af.

"Jeg tænker meget over livet i denne tid, og de værdier der hører til i julen med at give noget til andre og gøre noget for andre," siger sangerinden. Pressefoto

Marie Carmen Koppel afslører dog, at der i år også er et par nye sange med på repertoiret. En af dem er 'Dejlig er jorden'.

Som at komme hjem

Hørsholm Kirke hører absolut til en af Maries favoritsteder på turnéen.

"Den er så smuk - ja, nu er den så lige pakket lidt ind i år - men den ligger så flot ved vandet. Det er min yndlingskirke, og vi lyder også godt i den," fortæller sangerinden.

På mange måder er det også som at komme hjem, når det gælder julekoncerterne i Hørsholm.

"De ligger jo sidst på turnéen, vi har været længe i det jyske, og samtidig er vi ret varme musikalsk, fordi vi har spillet sammen så længe. Det føles godt," forklarer hun, der traditionen tro har sin bror Benjamin Koppel og Steen Rasmussen med som musikere.

Tid til at tænke

Marie Carmen Koppel har i det hele taget noget med jul. Det er en tid, hvor hun tænker over tilværelsen.

"Jeg synes, at der er meget refleksion over livet her i julen - i modsætning til nytår, hvor jeg slet ikke har det på samme måde. Jeg tænker meget over livet i denne tid, og de værdier der hører til i julen med at give noget til andre og gøre noget for andre. For eksempel de mange mennesker, der er ensomme. For det er ikke bare en selvfølge, at alle mennesker kan holde jul," siger Marie Carmen Koppel.

Perspektiver der kun er blevet forstærket efter hun i 2012 pludselig blev alvorligt syg og var tæt på at død af en uopdaget diabetes 1. Det har på mange måder ændret hendes liv.

Derfor er der også én ting hun SKAL hvert år inden jul - uanset et meget stramt koncertprogram - og det er at synge til de hjemløses jul på Rådhuspladsen.

"Jeg synes, at det er vigtigt at give uden at forvente at få noget tilbage," slår sangerinden fast, der i dag er helt frisk og behandler sig selv for sygdommen, hvor hun har lært at passe på sig selv. Hele tiden.

Publiceret 27 November 2018 17:00