Så er der poesi i Hørsholm Kirke. Foto: Harald Bredholt

Så er der poesi i Hørsholm Kirke. Foto: Harald Bredholt

Døde poeters klub byder på lyrikgudstjenester med Larsen, Strunge og Lennon

Tag i Hørsholm Kirke og hør poesi med temaet 'Døde poeters klub'

Her i januar kan man runde sin gåtur af med digtoplæsning, musik og sang i Hørsholm Kirke, der har lyrikgudstjenester med temaet 'Døde poeters klub'.

I den blå time fra kl. 16 til 17 er der nemlig et poetisk åndehul med digte - og musik - af poeter, der ikke længere lever, men hvis ord lever videre, skriver Hørsholm Kirke i en pressemeddelelse.

Lune Larsen

Der lægges ud allerede på søndag 6. januar kl. 16, hvor Kim Larsen på plakaten.

"Jeg er en af de få, der er mange af", sagde en af Danmarks mest elskede sangere og sangskrivere, som vi i september måtte vi sige farvel til.

Kim Larsen levede et langt liv og skrev de fineste sange om sorg og glæde, om forelskelse og svigt, om ærlighed og kærlighed, om alt muligt og umuligt andet - som vi heldigvis aldrig skal sige farvel til.

Et menneskeliv vi har kunne spejle os i, alt imens vi har sunget, lyttet, danset og kysset til hans musik. Kom og lyt til og syng med på hans sange, som allerede er blevet til evergreens, lyder opfordringen fra Hørsholm Kirke.

Søndag 13. januar kl. 16 er temaet kærlighed - kærligheden til vennen, moderen og naturen. Kærligheden mellem to; den stormende nye, den tabte, og den evige foldet ud i digte af blandt andet punkdigteren Michael Strunge, John Lennon og finsk-svenske Edith Södergran – og ikke mindst af salmebogens lyrikere.

Alle poeterne er nu døde – men kærligheden består. Kunststuderende Harald Bredholt deltager med fotografier inspireret af digtene.

Dan i kirken

Søndag 20. januar kl. 16 kan man høre Dan Turells digte. Onkel Danny står stadig ikonisk tydelig med bowler, cigaret og sortlakerede negle og med sin messende og intense stemme: Når ormene har boret sig igennem min krop - vil de vinde i styrke og velsmag. Når fuglene æder ormene, vil de få yderligere kraft til at synge. Hvordan kan nogen så have levet forgæves.

Digtet er fra digtsamlingen ’Forklædt til genkendelighed’ fra 1989.

Søndag 27. januar kl. 16 er Leonard Cohen på programmet. ”You want it darker” hedder Leonard Cohens sidste album fra 2016. Man kan blive ved med at spekulere over, hvad Cohen mente med det. ”If you are the dealer, I’m out of the game”, synger han.

Hvem taler han til? Hans tekster er gådefulde, og hans melodier går lige i hjertet. Denne søndag vil vi høre et par af hans sange, der næsten er salmer, og selv synge én af dem, og sætte hans tekster i spil med Bibelen, skriver altså Hørsholm Kirke i pressemeddelelsen.

Publiceret 03 January 2019 10:41