Kom og hør Arne Astrup 28. januar. Foto: Lizette Kabré

Kom og hør Arne Astrup 28. januar. Foto: Lizette Kabré

Foredrag med Arne Astrup:

Spis dig slank efter dit blodsukker

Professor Arne Astrup besøger Hørsholm og fortæller, hvordan man kan spise sig slank efter sit blodsukker

Diabetesforening for Hørsholm-Fredensborg er klar på at tage fat på 2019 med en række arrangementer.

Mandag 28. januar kl. 19.00 indbyder foreningen til foredrag i Hørsholm Sognegård med professor Arne Astrup, dr.med. leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Han vil fortælle om, hvordan du spiser dig slank efter dit blodsukker.

Arrangementet vil blive indledt af Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz, som vil fortælle om nyt fra foreningen som i 2018 har gennemgået forandringer på det organisatoriske plan. Han vil også fortælle, hvordan foreningen støtter dansk forskning og arbejder politisk både lokalt, regionalt og på landsplan, skriver Diabetesforening for Hørsholm-Fredensborg i en pressemeddelelse

Præcisions medicin

Arne Astrup vil fortælle om præcisions medicin, som er baseret på den enkelte patients biologiske fingeraftryk. Denne metode er også kommet til den diætetiske behandling af den overvægtige og diabetiske patient. Kostsammensætningen har vist sig at have afgørende betydning for mæthed, overholdelse og vægttab, og hvor helt forskellige kosttyper er nødvendige for den prædiabetiske og diabetiske person.

Den optimale kost for den enkelte patient fastlægges ud fra et faste glukose (evt. HgbA1c), eventuelt suppleret med c-peptid. Tidlig og effektiv intervention har vist sig at være livsforlængende hos type 2 diabetikere, og den nye viden har skabt mulighed for mere effektiv glykæmisk kontrol og vægttab hos disse patienter.

Principperne er der redegjort for i bogen ”Spis dig slank efter dit blodsukker”, som der er mulighed for at købe til arrangementet.

Tilmelding med bestilling af billetter sker efter først til mølle-princippet.

Send mail til horsholm-fredensborg@diabetes.dk. Oplys navn, adresse, telefon og medlemsnummer. Deltagelse er gratis for medlemmer andre skal betale 80 kroner.

Publiceret 13 January 2019 07:00