Xenia Lach-Nielsen for fuld skrue til musik af to lærere fra Hørsholm Musikskole.

Xenia Lach-Nielsen for fuld skrue til musik af to lærere fra Hørsholm Musikskole. Foto: Pressefoto

Musical på den store scene med musik fra Hørsholm

To lærere fra Hørsholm Musikskole bag hidtil største danske musical

Hørsholm Musikskole havde i den grad nogle fingre med i spillet, da landets hidtil største danskproducerede musical/musikteaterforestilling ”Leonora” om Leonora Christines liv og skæbne i aftes havde premiere i Odense.

Det er nemlig Hørsholm Musikskoles lærere Stephen Henriksen og Torben Kirkegaard, som har skrevet hele musikken og sangteksterne til forestillingen.

Musicalen er bestilt af Odense Symfoniorkester og har blandt andre stjerner som Xenia Lach-Nielsen, Troels Lyby og Stig Rossen i hovedrollerne og dansk teaters store legebarn, Peter Langdal, som instruktør.

Den spilles frem til midten af februar i den store nye sal ODEON i Odense, hvor der var premiere tirsdag 22. januar.

Stephen Henriksen har tidligere sammen med kolleger fra Hørsholm Musikskole komponeret musikken til musicalproduktioner i Trommen.

"Det er den gode historie om, hvordan musikskolens lærers erfaringer fra arbejdet i Hørsholm nu er kommet op i den helt store skala på en af Danmarks største scener," siger musikskoleleder Oluf Hildebrandt-Nielsen, der også oplyser, at en af musikskolens gamle slagtøjselever, Malte Vendelby, som nu er optaget på konservatoriet i Odense, er med som assistent i symfoniorkestret.

Publiceret 24 January 2019 09:00