Pasfoto af Karen Blixen af ukendt fotograf. I foråret kan man mentalt komme tættere på den store forfatter i et skrivekursus på Rungstedlund.

Pasfoto af Karen Blixen af ukendt fotograf. I foråret kan man mentalt komme tættere på den store forfatter i et skrivekursus på Rungstedlund.

Seks ugers skrivekursus i Karen Blixens hjem

Mads Buch underviser på Rungstedlund fra 27. februar

Karen Blixen Museet byder nu på et seks ugers skrivekursus arrangeret af CPH: School of Creative Writing med start 27. februar og forløb frem til 10. april.

Kurset foregår i Karen Blixens hjem omgivet af fuglereservat og Øresund. Her blev hendes verdensberømte forfatterskab til, og her mødte forfattere og kunstnere Karen Blixen og lod sig inspirere af hendes fortællinger.

Nysgerrighed og mod

”Enhver som elsker litteratur er velkommen på kurset. Det væsentligste er den passion, som vi alle føler for litteratur, og at man er nysgerrig og har mod på at skrive,” fortæller ornitolog og mag. art. og ph.d. i nordisk litteratur Mads Bunch i en pressemeddelelse fra Karen Blixen Museet.

Mads Bunch, der underviser på kurset, har længe været tilknyttet Rungstedlund, fulgt fuglenes ynglen og fordybet sig i Blixens forfatterskab.

”Det er fantastisk at kunne indgå dette samarbejde med Karen Blixen Museet. Det er en drøm, der går i opfyldelse, at kunne holde skrivekurser i Karen Blixens smukke hjem. Man mærker virkelig ånden og historiens vingesus deroppe. Jeg kender ikke til andre steder i verden, hvor man kan komme og lære at skrive i en verdensberømt forfatters hjem,” forklarer han.

Kobler litteratur og natur

”Mads er ekspert i Blixen og kobler litteraturen til naturen. Han har allerede holdt skriveworkshops, hvor deltagerne gik på sanselige vandringer i fuglereservatet og lod naturen inspirere deres skrivning,” siger direktør Catherine Lefebvre i pressemeddelelsen.

For Mads Bunch er naturen en måde at vende tilbage til kroppen og sanserne på.

“Deltagerne vil få et ganske særligt skrivekursus, for her på Rungstedlund kan vi skabe sociale, sanselige og nærværende natur- og skriveoplevelser,” lover han i pressemeddelelsen.

I foråret tilbyder museet yderligere en skriveworkshop 6. april undervist af Mads Bunch og en weekendworkshop på engelsk med den prisbelønnede amerikanske forfatter og skriveskolelærer Alexander Weinstein 11. og 12 maj.

Man kan læse mere om kurset på www.cph-creativewriting.com

jesl

Publiceret 20 February 2019 06:00