Mod, humor og kærlighed var både et råd fra Karen Blixen til unge og en rød tråd i hendes eget liv. Pressefoto

Mod, humor og kærlighed var både et råd fra Karen Blixen til unge og en rød tråd i hendes eget liv. Pressefoto

Blixens mod, humor og kærlighed

Sommerkursus på Karen Blixen Museet går over tre dage tæt på begreberne

"Først og fremmest skal man være modig. Man kan ikke leve uden et stort mod. Og hvis man spurgte mig igen, ville jeg sige: Man må kunne elske, og man må have humoristisk sans."

De kloge ord sagde Karen Blixen i sit allersidste interview til belgisk TV i 1962 som sit bud på et råd til unge mennesker om, hvordan man bør leve livet.

Livsrådet var i høj grad til stede i hendes eget liv og forfatterskab og derfor også en oplagt ledetråd i arbejdet med en ny dokumentarudstilling.

Stiller skarpt på forfatterskab

På årets sommerkursus på Karen Blixen Museet 1.-3. juli bliver der stillet skarpt på temaerne fra museets nye permanente udstilling 'Mod, humor og kærlighed' og hvordan, disse begreber kommer til udtryk i Karen Blixens forfatterskab.

Eksterne foredragsholdere er professor Tone Selboe fra Norge, lektor Ivan Z. Sørensen og dr. phil. Birgitte Possing. Desuden vil Charlotte Engberg undervise på kurset med afsæt i sin nye bog om Blixen med titlen 'Latter og lettere beruset'.

Kurset er inklusive frokost, kaffe og kage i caféen samt omvisninger i museet. Billetter købes på billetto.dk og i museumsbutikken.

jesl

Publiceret 27 June 2019 06:00