Et klip fra filmen 'Blixen og fugleperspektivet' med biolog Vicky Knudsen og Sebastian Klein.

Et klip fra filmen 'Blixen og fugleperspektivet' med biolog Vicky Knudsen og Sebastian Klein.

Bioblitz på Blixen:

24 timer til at registrere dyr og planter

Naturnørder skal på et døgn registrere flest mulige arter i Rungstedlunds fuglereservat

Bioblitz kalder de det, når et hold supernørder lørdag går i gang med at registrere, hvor mange arter, der gemmer sig i og omkring fulgereservatet på Rungstedlund.

På 24 timer skal eksperterne finde ud af, hvor mange arter af flora og fauna, de kan kortlægge. Hele seancen begynder lørdag kl. 12 og slutter igen kl. 12 søndag.

Der er skov og krat i området. Træerne får lov til at vokse op, og når gamle træe falder, får de lov til at blive liggende. Det betyder, at området rummer en stor biodiversitet, men den er aldrig tidligere blevet undersøgt til bunds på den måde, der er tale om her.

Det er Vicky Knudsen, der leder 'blitzen'. Hun er biolog og en af landets bedste naturformidlere og kan for tiden ses i TV 2 programmet 'Et døgn, to hold tre dyr', og hun deltager også i filmen 'Karen Blixen og fugleperspektivet' samt 'Sebastian og Vicky finder små dyr'.

Der er ifølge Karen Blixen Museet adgang til at følge naturnørdernes arbejde, blot man respekterer, at der er tale om forskningsbaseret arbejde, hedder det i en pressemeddelelse fra museet.

Publiceret 12 July 2019 07:00