Rock fra Berlin af Lena Bidstrup.

Rock fra Berlin af Lena Bidstrup.

Ny udstilling

: Væverier og skulpturer på Fuglsanghus

Lena Bidstrup og Elna Christiansen udstiller fra 27. juli

Hørsholm Kunstforenings sommerudstilling tager de besøgende med ind i et univers af alt, vi forbinder med sommer, i form af værker af billedvæver og grafiker Lena Bidstrup og billedhugger Elna Christiansen.

Der er fernisering i Fuglsanghus, Gl. Hovedgade 2 i Hørsholm, lørdag 27. juli kl. 14-17, og udstillingen kan ses frem til 22. september fredag-søndag kl. 12-17.

Lena Bidstrup inspireres af det nære – det kan være blomster i haven eller indtryk fra rejser. Elna Christiansen laver bronzeskulpturer af dyr, vi omgiver os med – enten i hverdagen, eller når vi besøger en zoologisk have.

Lena Bidstrup viser i Fuglsanghus et udsnit af sine billedvævninger, der er resultater af mange timers arbejde, en respekt for traditioner og en viden om garner, teknikker og deres virkning. Motiv-verdenen er små dagligdags oplevelser og indtryk fra rejser.

Ved siden af vævekunsten arbejder Lena Bidstrup med det grafiske udtryk, som også vises i udstillingen.

Modellerer i zoo

Elna Christiansen viser i Fuglsanghus et udvalg af skulpturer af alle de dyr, vi enten omgiver os med i dagligdagen, eller som vi ser, når vi besøger en zoologisk have.

Elefant af Elna Christiansen.

Elefant af Elna Christiansen.

Hun modellerer foran det levende dyr, hvilket betyder, at hun gennem årene har besøgt zoologiske haver i ind- og udland, bl.a. i Givskud Zoo i 2012 for at modellere gorillaer.

Når dyrene er modelleret, tager hun lermodellerne med hjem til sit værksted, lader leret blive læderhårdt, hvorefter hun laver en silikoneform for til sidst at støbe skulpturen i bronze.

jesl

Publiceret 20 July 2019 08:00