Revyforfatteren Carl Erik Sørensen og Morten Wedendahl tilbage på scenen i Nivå Teater 22. august. Pressefoto

Revyforfatteren Carl Erik Sørensen og Morten Wedendahl tilbage på scenen i Nivå Teater 22. august. Pressefoto

Satirens mester i Nivå Teater - og mere godt på vej

Revyforfatteren Carl-Erik Sørensen og revyshowet 'Se tiden an' på programmet torsdag 22. august

Nivå Teater inviterer til en rigtig grineraften torsdag 22. august kl. 20 med revyforfatteren Carl-Erik Sørensen og revyshowet 'Se tiden an'.

Efter sidste års succes i Nivå, hvor mange gik forgæves, er Carl Erik Sørensen og Morten Wedendahl tilbage på scenen i Nivå Teater.

Carl-Erik Sørensen kan det, der gør revy til kunst: Han kan forene det sjove med det skrappe. Give indignationen en lethed. Eller er det omvendt, skriver Nivå Teater i en pressemeddelelse.

Ordleg for Cirkusrevyen

Dansk revy har igennem Carl-Erik Sørensens forfatterskab simpelthen fået en djævleblændt rimsmed, hvis elegante leg med ordene holder sin tilskuer vågen i timen, for man vil ikke gå glip af de snedigt turnerede rim, der overrumpler og skaber komikken. Som når han skriver sine efterhånden talrige dronningemonologer til Ulf Pilgaard i den Cirkusrevy, han er hovedleverandør til.

Sammen med revykomponisten og pianisten Morten Wedendahl holder han sit publikum fast i humorens og latterens univers i mere end to timer.

Billetter til 130 kr. kan bestilles på teaterets billettelefon 2712 2813 eller på billetmail nivaateater@live.dk

Teaterkoncert på vej

Nivå Teater kan også med glæde meddele, at den aflyste teaterkoncert om Karen Jønsson nu kommer på scenen i Nivå.

Søndag 8. september kl. 15 kan publikum opleve teaterkoncerten 'Musikken er af Karen Jønsson' - et festfyrværkeri af Karen Jønssons sange sunget og spillet af Betty and the Boys og Elisabeth Børch.

Denne aften vil Betty and the Boys fokusere på Karen Jönssons musik og tekster, samt den musik Jönsson selv var inspireret af.

Karen Jönsson (1909-1942) var en dansk jazzpianist og sangerinde, som til trods for sit korte liv nåede at skrive og synge udødelige klassikere som 'Hvorfor er lykken så lunefuld', 'Han kommer og banker' og 'I aften'.

Betty and the Boys har gennem en årrække arbejdet med Jönsson som en af de danske komponister, der sammen med Kai Normann Andersen har leveret unikke sange til den danske sangskat.

Billetter til 100 kr. på 2712 2813 eller på billetmail nivaateater@live.dk

Martha fra film til scene

Lørdag 19. og søndag 20 oktober - begge dage kl. 15 - præsenterer Nivå Teater intet mindre end en verdenspremiere - Preben Kaas' folkekomedie 'Martha' som et gæstespil fra Frederiksberg Teater.

For første gang bliver den legendariske danske sømandsfilm til en teaterforestilling, hvor Frederiksberg Teater har fået spillerettighederne til den klassiske folkekomedie af Lisbeth Dahl, der har manuskriptrettighederne efter Preben Kaas.

Handlingen er - som den af mange er kendt - at Martha og hendes besætning nyder driverlivet i middelhavets sol og varme, hvor hygge og dejlig mad er vigtigere end arbejde. Piben får dog snart en anden lyd, da den strenge skibsreder selv skal med på søen.

Billetter 80 kr. for voksne, 40 kr. for børn under 15 år, på 2712 2813 eller nivaateater@live.dk

jesl

Publiceret 04 August 2019 08:00