Forfatteren Fetlinska kommer også til festivalen på Louisiana. Pressefoto

Forfatteren Fetlinska kommer også til festivalen på Louisiana. Pressefoto

Så er der litteraturfestival på Louisiana

Programmet for den 10. udgave af Louisiana Literature er klart. Festivalen finder sted 22. august til 25. august

Årets festival præsenterer en lang række internationale og danske forfattere i oplæsning, interview, koncert samt performance – i dialog med hinanden og i samspil med museets kunst. 55 forfattere vil i løbet af festivalens fire dage indtage Koncertsalen, Vestfløjen samt to scener i Skulpturparken.

Torsdag 22. august åbner festivalen med ungarske László Krasznahorkai, hvis roman 'Satantango' i 2015 blev tildelt den fornemme Man Booker-pris, og som kan læses på dansk om få uger.

Krasznahorkai vil kunne opleves på scenen med to af sine beundrende kolleger: Norske Tomas Espedal interviewer den ungarske forfatter til åbningsarrangementet torsdag eftermiddag, og søndag vil islandske Sjón være i samtale med Krasznahorkai.

Michel Houellebecq, der regnes for en af verdenslitteraturens vigtigste navne, er på scenen to gange på festivalen. Første gang fredag 23. august kl. 19.30. Houellebecq er interesseret i dialog med sine læsere, også de generte og sky, som normalt ikke stiller spørgsmål. Derfor vil man lørdag kunne opleve den franske forfatter solo på scenen besvare spørgsmål, som er indsendt på forhånd til mailen MH@louisiana.dk

Tegneserie

Tegneseriens svar på Rembrandt er amerikanske Robert Crumb blevet kaldt. Han vil præsentere sit banebrydende arbejde fredag på Parkscenen. Anden gang Crumb er på scenen, er det med hustruen Aline Kominsky-Crumb. I deres fælles værk 'Drawn Together' skildrer de deres samliv med stor åbenhjertighed.

En af Irans vigtigste forfattere, Shahrnush Parsipur, vil optræde torsdag og fredag med sin roman 'Kvinder uden mænd', som er udråbt til ”kultklassiker”. Da den kom på dansk i foråret, var den genstand for stor interesse – romanen er allerede ude i 2. oplag.

Hammad-Isabella kommer også på besøg fra 22. til 25. august. Pressefoto

Hammad-Isabella kommer også på besøg fra 22. til 25. august. Pressefoto

Fredag kan man også opleve den engelske forfatter Rachel Cusk, som vil præsentere sin prisbelønnede romanserie 'Omrids, Transit og Kudos', hvoraf den første er kommet på dansk. Den amerikanske digter Claudia Rankine er også på programmet fredag.

Derudover kan man blandt andet også kunne møde Roxane Gay fra USA, Tyrkiets mest læste kvindelige forfatter Elif Shafak, svenske Sara Stridsberg, norske Per Petterson, amerikanske Anne Waldman og fra England kommer Ben Okri, som er født i Nigeria.

Jubilæum

Festivalen markerer sit ti års jubilæum med en antologi med essays af 26 internationale forfattere, der skriver om deres oplevelser af kunst fra Louisianas samling. Anne Carson, Chris Kraus og Eileen Myles er blandt bidragyderne i bogen.

Nogle af bidragene er desuden indtalt af forfatterne selv og kan opleves som lydture via iPods foran værkerne. Lydturene er med Richard Ford, Georgi Gospodinov, Hiromi Itō, Tahar Ben Jelloun, Guadalupe Nettel, Chigozie Obioma, Cólm Tóibín og Gunnhild Øyehaug.

Antologien på 196 sider vil blive publiceret på både engelsk og dansk.

Kapp

Publiceret 18 August 2019 08:00